Helyi közélet

2011.11.02. 18:40

Zöld Nyíl: Mi lesz a régi végállomáson túl?

Miskolc - A Diósgyőri Gimnáziumi megállóból szerdán elindult az első járat Felső-Majláth irányába. Igaz, ez csak próba volt.

Miskolc - A Diósgyőri Gimnáziumi megállóból szerdán elindult az első járat Felső-Majláth irányába. Igaz, ez csak próba volt.Próbajárat, de abból öt, legalábbis a szerdán. Az MVK Zrt. közleménye szerint mind az öt jól vizsgázott, sikeres volt. Ezek a villamosjáratok az új pályaszakaszt tesztelték, azaz a Diósgyőri Gimnázium és a Diósgyőri városrész (azaz a korábbi végállomás) közötti sínt. Az utasok, a tervezett időpontnál egy héttel korábban, azaz november 7-én már utazhatnak ezen a szakaszon is, azaz az 1-es villamos teljes vonalán. Ezzel egyidőben – áll a közlekedési vállalat közleményében – megszűnik a „villamospótlózás”, az 1-es és a 2-es villamosok a november 14-től meghirdetett menetrend szerint közlekednek.

A további szakaszt, azaz a Felső-Majláth végállomásig tartó pályáját még építik. Ez a közlekedésben jelenleg fennakadást okoz, ezért kérdeztük az MVK Zrt.-t: a volt Diósgyőri végállomástól a Papírgyárig marad-e a jelenlegi autós közlekedési forma. Mivel egyszerre csak egy irányból lehet kocsival közlekedni, nem beszélve arról, három lámpa is nehezíti a forgalmat, ami a későbbiekben is gondot okozhat. A közlekedési vállalattól a következő választ kaptuk: "A kivitelezési munkálatok ideje alatt várhatóan igen, azonban a jelzőlámpás irányítás melletti félpályás útlezárás szakasza csökkenhet a munkálatok előrehaladásával."

ÉM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában