Helyi közélet

2011.10.03. 10:55

Száz esztendős köszöntése Putnokon

Putnok - Századik születésnapját ünnepelte Putnokon, Pucsok Erzsike néni.

Putnok - Századik születésnapját ünnepelte Putnokon, Pucsok Erzsike néni.Erzsike néni Putnokon l911. október 1-jén született. Életét a gömöri kisvárosban töltötte, jelenleg is itt él, ahogy Ő mondja: 100 év Békében és Szeretetben csupa–csupa nagybetűvel.

A szűk családi és baráti körben ünneplő 100 éves Erzsike nénit Tamás Barnabás polgármester, országgyűlési képviselő, a település összes lakója nevében, egy nagyon szép virágkosárral köszöntötte. Természetesen nem hiányozhatott az asztalról az óriás csokoládétorta sem, ami az ünnepelt kedvence is egyben.

Érkezésünkkor Erzsike néni éppen kedvenc időtöltésével, a rejtvényfejtéssel foglalatoskodott. Elmondása szerint: még mindig szívesen olvas és tévézik. Nehéz fizikai munkát már nem végez, mondja nevetve, de szívesen tevékenykedik a konyhakertben, ahol babot, zöldborsót szed és elvégez minden olyan munkát, ami a konyhában, és a házkörül adódik. Főzni már évek óta nem főz, viszont, ahogy Ő fogalmazott: még ma is „végigeszi” az ABC-t, de csak mértékkel és odafigyeléssel táplálkozik.

Elmondta továbbá: a hosszú évek alatt, ami erőssé és kitartóvá tette, az a hit, és a családja, barátai szeretete. Erzsike néni szerint a hosszú élet titka: az élethez való jó viszonyulás az optimizmus és a mindennapos jókedv, valamint a rendszeres mozgás, mondta mosolyogva búcsúzóul. 

-T. I.-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában