Helyi közélet

2011.10.04. 18:03

Koppant a gyermek feje a Miskolci Állatkertben

Az első „éles próbán” veszélyesnek bizonyult a Miskolci Állatkert egyik új játékszere.

Az első „éles próbán” veszélyesnek bizonyult a Miskolci Állatkert egyik új játékszere.A Miskolci Állatkert új látványosságának ünnepélyes átadóján döbbenet lett úrrá a résztvevőkön, amikor a magasleshez tartozó egyik játszóeszközt az első gyermek kipróbálta. A magas kötélpályán lesiklója a fogadókapu előtt nem, vagy nem kellően fékezett, a gyerek a lába közé kapott szerkezettel átlendült a kapu túloldalára, s hangos koppanás jelezte, hogy alaposan beüthette a fejét.

Nyilván az illetékesek is veszélyesnek nyilvánították, ezért kevéssel ezt követően le is szerelték a játékeszközt. De: hogyan fordulhatott elő, hogy az ünnepélyes átadás előtt nem vizsgálták a játékszer veszélyességét? Vagy ha megvizsgálták, miként mehetett át a próbán? Ki ezért a felelős?

– A cég a teljeskörű kivitelezést vállalta, beleértve a bevizsgálást is, amelyet a budapest székhelyű Anyagvizsgáló és Minőségellenőrző (AGMI) Zrt.-vel végeztetett el, augusztus 31-jén. A cég e dátummal igazolta, hogy a játszótér és annak játszóezközei a vonatkozó szabályoknak és előírásoknak - tájékoztatott megrendelő, azaz a Miskolci Turisztikai Kft. ügyvezető igazgatója, Sztán Anikó. – A balul sikerült éles próbának én is szemtanúja voltam, s nyomban elrendeltem, hogy azonnal szereljék le az eszközt. Ez negyedórán belül meg is történt. Ezt követően írásban is felszólítottam a kivitelezőt, hogy mielőbb orvosolja a hibát. Reményeink szerint szerdán már biztonsággal használhatják a gyerekek ezt a játszóezközt is. Szerencsére nem történt személyi sérülés.

ÉM-SzK

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában