Helyi közélet

2011.10.17. 10:42

Egymás kezét fogva

Tiszaújváros - A tiszaújvárosi Idősek Hete rendezvény sorozat záró eseményén az aranylakodalmasokat ünnepelték.

Tiszaújváros - A tiszaújvárosi Idősek Hete rendezvény sorozat záró eseményén az aranylakodalmasokat ünnepelték.A zsúfolásig megtelt Házasságkötő teremben elérzékenyülve várták a vendégek, hogy bevonuljanak a párok. Fél évszázad! Az ember életében nagyon hosszú idő, még is oly hamar elszáll. Nemrégiben három tiszaújvárosi házaspár erősítette meg 50 évvel ezelőtt tett fogadalmát. Palugyai Pál és Lády Irén Mária, Zorgel József és Lengyel Mária, valamint Tóth Gyula és Madar Piroska. Kiss Tímea, a Tiszaújvárosi Polgármesteri Hivatal anyakönyvvezetője csodálatos, megható köszöntésével, még szebbé, még ünnepélyesebbé tette ezt az alkalmat: „Elérkezett az a nap, amikor aranyba öltöztek a fák lombjai is jelezve ezzel az ünnepet az önök aranylakodalmát.  A mai nap bizonyítéka annak, hogy 50 évvel ezelőtt jól választották meg társukat, és ha újra kezdenék, ismét egymást választanák.” - mondta az anyakönyvvezető.

Az egymás iránti szeretet szép ajándéka volt ennek a szép őszi napnak, amikor hozzátartozóikkal, rokonaikkal és  barátokkal körülvéve ünnepelhették 50. házassági évfordulójukat. A mai rohanó életben érdemes megállni egy pillanatra, hiszen oly ritka és különleges alkalomnak voltunk tanúi. Napjainkban, mikor a házasság szó hallatán sokan csak legyintenek mondván az csak egy papír. Éppen ezért örömmel tölti el szívünket az érzés, amikor azt látjuk, hogy 3 boldog pár fél évszázada jóban- rosszban kitartanak egymás mellett és tudják, hogy az 50 évvel ezelőtti fogadalmuk nem csupán papír, hanem egy életre szóló szövetség volt.

Palugyai Pálné, Incike elérzékenyülve meséli, mi az, ami összetart egy házasságot: - Nagyon kell szeretni egymást, s meg kell becsülni a párunkat. Figyelni kell egymásra. Egy kapcsolatban nagyon fontos a szeretet, az a szeretet, amely összetart, amely átvészeli a problémákat, amely egy életre összeköt. Hihetetlen boldogság, oly sok év után újra bevonulni a házasságkötő terembe. Úgy, mint annak idején, 50 évvel ezelőtt.

- F. Bacsó Bea -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában