Helyi közélet

2011.09.09. 11:19

Bazul Kupa: az erős szél miatt délután szállnak fel

Miskolc - Mint arról már<a href="http://www.boon.hu/miskolc/bazul-kupa-a-miskolci-repuloteren/1785071"> korábban beszámoltunk</a>, a Borsod Megyei Repülőklub pénteken és szombaton rendezi meg a 2011-es motoros UL kétüléses nemzeti bajnokságot&nbsp; Motoros Sárkány-, Merevszárnyú UL- és Autógíró kategóriában.&nbsp;

Miskolc - Mint arról már korábban beszámoltunk, a Borsod Megyei Repülőklub pénteken és szombaton rendezi meg a 2011-es motoros UL kétüléses nemzeti bajnokságot  Motoros Sárkány-, Merevszárnyú UL- és Autógíró kategóriában. A nemzeti bajnokság része a Bazul Kupának és az Apolló Találkozónak, amely pénteken reggel meg is kezdődött. Kiss László versenyigazgatótól a helyszínen megtudtuk, hogy megérkeztek a versenyzők, ám a rendkívül szeles időjárásban csak délután 2 órakor vágnak neki a pilóták az első, navigációs feladatnak.

Sajnos a szél miatt néhány dunántúli egység sem tudott Miskolcra repülni, így a tervezett 20 repülő helyett körülbelül 13-14 "madár" van a verseny helyszínén, a miskolci repülőtéren.

Kiss László hozzátette: szombaton egy célra szállás lesz - az érdeklődők reggel 7  és dél között láthatják a repülőket Miskolcon - , majd a mezőny átrepül Egerbe, az Apolló Találkozóra.

  • (JLI)

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában