Helyi közélet

2011.08.24. 08:02

Szerencsi Csokoládéfesztivál: Grillázsvár és csokifejedelem

Szerencs - Idén négy napon keresztül várja a látogatókat a Szerencsi Csokoládéfesztivál.

Szerencs - Idén négy napon keresztül várja a látogatókat a Szerencsi Csokoládéfesztivál.Augusztus 25-28. között négy napon keresztül várja látogatóit a IV. Szerencsi Csokoládéfesztivál.Tulajdonképpen ez az első olyan fesztivál, amelyik több napos – mondja Koncz Ferenc, Szerencs polgármestere. – Folyamatos fejlődésen ment át a fesztivál, egyre nőtt a látogatók száma, így idén úgy döntöttünk, a szakmai program mellett egy hosszú hétvégével várjuk a csokoládé, az édesség barátait Szerencsen. Az első nap a szakmai programoké lesz, amelyen az élelmiszerekkel, az egészséges táplálkozással fogunk foglalkozni. Természetesen az édességek mellett a borkóstolás is jelentős szerephez jut, hiszen Szerencs amellett, hogy egy élelmiszeripari központ, a Hegyalja kapuja is, ahol helyük van a jó boroknak is.

Rekordkísérlet grillázsból

Takács István, a szerencsi Bonbon Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, idén Pom Pom mesefigurákkal készülnek. Egy hatalmas csokitömbből faragja majd ki a  szoborcsoportot Ekker Róbert szobrászművész. A IV. Szerencsi csokoládéfesztivál sem marad Guinness-rekordkísérlet nélkül. Ez alkalomból a szerencsi vár 1,5 négyzetméteres makettjét készítik el égetet cukorból, grillázsból, és ugyancsak erre az alkalomra készítikl el II. Rákóczi Ferenc mellszobrát csokoládéból.

ÉM-BG


Szerencs (MTI) - Igazi kuriózumként grillázsból formálják meg a Rákóczi-vár kicsinyített mását a IV. Országos Csokoládéfesztiválon a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szerencsen, és csokoládéból készül el Pom-pom meséinek két figurája, valamint II. Rákóczi Ferenc mellszobra.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában