Helyi közélet

2011.07.11. 10:08

Utolsó Kaláka Fesztivál a nagy várfelújítás előtt

Miskolc - Két évig biztosan nem a diósgyőri várban rendezik meg a Kaláka Fesztivált.

Miskolc - Két évig biztosan nem a diósgyőri várban rendezik meg a Kaláka Fesztivált.

A pénteki műsor kellő bemelegítést jelentett a felújítás, átépítés előtt álló Diósgyőri várban megrendezett világzenei és folkfesztiválhoz – a Poros zenekar után a Söndörgő együttes, majd a Cimbaliband műsorát követően a Varga János projekt és a Fonó zenekar játszott –, ennek ellenére nem volt éppen telt ház. Szombaton azonban már reggeltől nagy volt a nyüzsgés a Vár utcában, ahol egész napos programokkal fogadták a gyerekeket, akiket szüleik vittek ki a „gyerek Kalákára”.

Fogyott az étel és az ital

A fesztivál vendégei remekül érezték magukat: fogyott az étel és az ital, szólt a zene – este nyolckor még sok gyerekes család is a várudvaron táncolt. A műsor is kellően változatos volt: a Fonó zenekar után az Etnofon Zenei Társulás játszott, majd a PG Csoport és a Sebő együttes muzsikált a már kellően emelkedett hangulatba került fesztivállátogatóknak.

A vasárnapi műsort a Szigony zenekar nyitotta, majd a Tócsni & Flódni játszott, aztán a Zurgó együttes lépett pódiumra. Este nyolctól a fesztivál házigazdája, a Kaláka is színpadra vonult, majd a Somos együttes muzsikált. Később a Pannonia Allstars Ska Orchestra, aztán éjfélig a Fanfara Complexa húzta a talpalávalót, majd az éjféltől fellépő Téka együttes zárta a „régi” várban megtartott, utolsó Kaláka Fesztivált.

ÉM


Kapcsolódó cikkek:

Miskolc - Idén is sok érdeklődőt vonzott a Kaláka Fesztivál.

tovább »

Miskolc - A szakember többek között a szoros határidővel indokolja a vár teljes „lezárását”.

Miskolc - Szeptemberben együtt keresik meg a Kaláka Fesztivál átmeneti új helyszínét Miskolcon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában