Helyi közélet

2011.07.21. 16:06

Új gazdasági igazgató a miskolci Bosch gyárban

Miskolc - A miskolci Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. gazdasági igazgatói posztját a Németországból érkező Uwe Mang látja el.

Miskolc - A miskolci Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. gazdasági igazgatói posztját a Németországból érkező Uwe Mang látja el.A miskolci gyárba Uwe Mang a Saar-vidéki Homburgból érkezett. Az új gazdasági igazgató 25 éve, 1986 óta dolgozik a Bosch-nál, 1997 végétől 2006 közepéig a Diesel rendszerek értékesítésével foglalkozott Stuttgartban. A szakember 2006-tól a Bosch homburgi gyárának logisztikájáért volt felelős, emellett a pénzügy és a beszerzés területén is dolgozott.

Uwe Mang miskolci megbízatása kapcsán elmondta: "Negyedszázados Bosch-múlttal a hátam mögött inspiráló kihívásként értékelem a magyarországi megbízatást, mert a hazai Bosch csoport dinamikus fejlődése, illetve a miskolci Robert Bosch Energy and Systems Kft. szakmai tevékenyéségének nemzetközi jelentősége a gazdasági menedzsmenttől is a növekedésre felkészült, magas színvonalú feladatvégzést követeli."

Az új gazdasági igazgató kihangsúlyozta, hogy a Diesel rendszerek értékesítési munkája során a Bosch nemzetközi vásárlóival való üzleti együttműködés terén szerzett tapasztalatai nyújtják magyarországi munkájának egyik legfontosabb alapját.

A miskolci Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. ügyvezető igazgatói posztját továbbra is Dr. Max Nitzsche tölti be.

A Bosch csoport, különböző technológiák és szolgáltatások vezető nemzetközi szállítója. A gépjármű- és ipari technológia, valamint a fogyasztási cikkek és az épület-technológia terén mintegy 285 000 munkatárssal 47,3 milliárd euró árbevételt ért el 2010-ben. A Bosch csoport magában foglalja a Robert Bosch GmbH-t, annak mintegy 60 országban működő több mint 350 leányvállalatával és regionális vállalataival együtt. Értékesítési és szolgáltatási partnereit is beleszámítva a Bosch körülbelül 150 országban van jelen. Ez az egész világra kiterjedő fejlesztési, gyártási és értékesítési hálózat a további növekedés alapfeltétele. A Bosch 2010-ben 3,8 milliárd eurót költött kutatásra és fejlesztésre, és világszerte mintegy 3800 szabadalmi kérelmet nyújtott be. A Bosch valamennyi termékével és szolgáltatásával úgy javítja az élet minőségét, hogy innovatív és hasznos megoldásokat kínál.

A Bosch 2011-ben ünnepli fennállásának 125. évfordulóját. A vállalatot 1886-ban Robert Bosch (1861-1942) "Finommechanikai és Elektrotechnikai Műhelyként" alapította Stuttgartban. A Robert Bosch GmbH speciális tulajdonosi szerkezete szavatolja a Bosch csoport vállalati önállóságát, lehetővé téve így a vállalat számára a hosszú távra szóló tervezést és a jövő biztosítása érdekében történő komoly befektetések megvalósítását. A Robert Bosch GmbH üzletrészeinek 92%-a a Robert Bosch Stiftung GmbH közhasznú alapítvány tulajdonában van. A szavazati jogok többségét a Robert Bosch Industrietreuhand KG gyakorolja. Ugyanez a szervezet tölti be a vállalat tulajdonosi funkcióit is. A maradék üzletrészek a Bosch családnál és a Robert Bosch GmbH-nál vannak.

- IM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában