Helyi közélet

2011.07.22. 10:14

Parti (pont)örömre, bánatra

Miskolc - Akár sikerült az egyetemi felvételi, akár nem, a Pont Ott Partin mindenki jól szórakozott.

Miskolc - Akár sikerült az egyetemi felvételi, akár nem, a Pont Ott Partin mindenki jól szórakozott.

A Miskolci Egyetemen is megrendezték idén a PONT Ott Partit (POP), azaz a felvételi ponthatárok kihirdetéséhez kapcsolódó szórakoztató és információs rendezvényt. A főszervező az OTP Fáy András Alapítványa és az EDUCATIO Kft. volt, az egyetem Hallgatói Önkormányzatával együttműködve. Az ingyenes bulira a ponthúzás napján csütörtök délután várták a fiatalokat. Az egyetemi évek előtt álló vagy erre aspiráló diákokat sok zene, szórakozás várta, de emellett szakmai programokon is részt vehettek, sőt megismerhették a Miskolci Egyetem egyedülálló diákhagyományait is – tájékoztatott Gecse Péter, a POP helyi koordinátora. A programban szerepelt DJ Matt Flaron, volt Zumba bemutató, fellépett Adrenalin & NB MC, a BNF Zenekar és Takács Nikolas.

Tánc, zene, izgalom

A különböző szakok ponthatárai este 8 órától váltak nyilvánossá, a partira ellátogatók együtt izgulhattak, hogy sikerült-e bejutniuk a miskolci vagy valamely más felsőoktatási intézménybe. Birinyi Edina a miskolci Herman Ottó Gimnáziumban végzett földrajz fakultáción. Az idén részt vett egy dél-olasz vulkán túrán ez döntötte el véglegesen, hogy földtudományi szakon tanul tovább. Bízik benne, hogy felveszik. A ponthúzás előtt dr. Patkó Gyula, az egyetem rektora köszöntötte a leendő hallgatókat. Kérdésünkre elmondta: az idén több mint 100 fővel több, összesen mintegy 3400 hallgatóval indul az új szemeszter. A Miskolci Egyetem vonzerejeként említette az egységes egyetemi campust, itt megvalósulhat a Humboldt-i eszme: a tanárok és a hallgatók egy helyszínen reggeltől-estig együtt töltik napjaikat – emelte ki a rektor. A ponthatárok kihirdetését követően „Terasz party-val” zárult a rendezvény.

ÉM-PGY


A Miskolci Egyetem ponthatárai 2011-ben >>>


Nyilvánosságra hozták a felsőoktatási felvételi ponthatárokat

Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat csütörtök este a www.felvi.hu portálon. Mintegy 141 ezer, egyetemre és főiskolára jelentkező tudhatja meg, hogy felvették-e.

A miskolci Egyetem ponthatárai

Miskolc, Debrecen, Pécs, Szolnok és Budapest –  Pont ott partyval várták a felsőoktatási intézményekbe jelentkezők a felvételi ponthatárokat. Ha öröm, ha bánat, koccintás lesz a vége.

Megvannak az egyetemi ponthatárok

Miskolc - Miskolcon a jogász és a politológus képzéshez kellett a legtöbb pontszám.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában