Helyi közélet

2011.07.08. 12:34

Egy szelet Diósgyőri VTK

Miskolc, Diósgyőr - Az ünnepi fogadáson debütált az ínyencség, és természetesen a bajnokcsapat minden tagja megkóstolta.

Miskolc, Diósgyőr - Az ünnepi fogadáson debütált az ínyencség, és természetesen a bajnokcsapat minden tagja megkóstolta.A cukrászüzembe érve nagy sürgés-forgás fogad. Nincs különleges esemény, ez a mindennapi tempó, tájékoztatnak a dolgozók két süteménydíszítés, hidegtál előkészítés között. Régi Diósgyőr drukker a Falánk Fanny üzletlánc tulajdonosa, Balázs Tibor. Rokonszenve kifejezéseképpen az utóbbi öt évben a csapat komplett étkeztetésének biztosításával járult hozzá sikerükhöz.

Különleges kedvesség

– Az idei szezonban különlegességgel szerettem volna kedveskedni a csapatnak, a szurkolóknak a bajnoki cím elnyerése kapcsán, így jött a DVTK szelet ötlete – meséli a saját recepteket is gyakran alkotó tulajdonos.

A stílusában, színvilágában a klubhoz kötődő sütemény kizárólag természetes anyagokból készül. A hagyományos, klasszikus édességekhez képest visszafogottabb, inkább gyümölcsös ízvilága méltán lett hamar népszerű a Miskolcon négy helyszínen is megtalálható Falánk Fanny cukrászda kínálatában.

– Nem csak itt helyben forgalmazzuk, még Egerbe is becsempésztük, az ottani üzletünkben is szerepel a kínálatban – teszi hozzá. Kértük a tulajdonost, írja le, hogyan is készül, milyen összetevőket tartalmaz a gyorsan közkedvelté vált fi nomság, a DVTK szelet.

Szelet és torta

– Három réteg piskótalap első „szintjére” kerül a fehér mazsolás túrókrém, következik még egy lap, majd a tejszínes málnakrém adja a diósgyőri pirosat – sorolja a sütemény „felépítését”. – A legfelső piskótán pedig laza vajkrém tartja a marcipán réteget. A díszítés a szeleten a DVTK felirat, a tortán pedig egy igazi diósgyőri csapat címer díszeleg.

Mind megkóstolták

A csapat ünnepi fogadásán debütált az ínyencség és természetesen a bajnokcsapat minden tagja megkóstolta – ismerteti büszkén a cukrász szakember. További ötletei is készen állnak a megvalósításra, mint a külső megújulás, és egy-egy újabb kreatív „termék” is rendszeresen felbukkan a kínálatban.

DVTK TORTA DVTK-SZURKOLÓKNAK

A tésztához: 3 darab tojás, 6 dkg kristálycukor, 7,5 dkg liszt, 0,5 csomag sütőpor

A töltelékhez: 25 dkg túró, 40 dkg felvert tejhab, 10 dkg porcukor mazsola, reszelt citromhéj, zselatin, málnavelő vagy málnalekvár

Elkészítése

Különválasztjuk a tojások sárgáját a fehérjétől. 1/3 rész cukrot a sárgájával, 2/3 részt a fehérjével verjük fel. A lisztet a sütőporral összekeverjük és lazán belekeverjük a habot. Három lapot sütünk belőle 170 Celsius-fokon, körülbelül 10 percig, olajos lemezen. A tejszínes túró töltelékhez egy deciliter folyékony tejszínnel a hideg krémport besűrítjük. Belekeverjük a túrót, a mazsolát, reszelt citromhéjat és a felvert tejhabot. A málnás tejhabhoz a málnavelőt belekeverjük a felvert tejhabba. Rétegezés után a torta tetejére vékony marcipán lapot nyújtunk, a torta oldalát pirított mandulával panírozzuk.

 

ÉM-PGY

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában