Helyi közélet

2011.06.16. 07:26

Szakszervezeti demonstráció Miskolcon is

<p>Miskolc - Miskolcon csütörtökön este 6 órától a Városház téren demonstrálnak a szakszervezetek.</p>

A szakszervezeti konföderációk közösen szerveznek tiltakozó demonstrációt a munkavállalók jogaiért 2011. június 16-án  18 órakor Miskolc Városház tér, a Megyeháza és Városháza közötti területre - tájékoztatott Rohonka Sándor az egyik szervező az MSZOSZ megyei képviseletvezetője. Tiltakozunk a Munka Törvénykönyvének és a Közoktatási Törvénynek a munkavállalók hátrányára, kiszolgáltatottságának növelésére irányuló átalakítása , az Országos Érdekegyeztető  Tanács megszüntetése, az érdekegyeztetés súlytalanná tétele, a bérminimumok egyoldalú kormányzati megállapítása, a nyugdíjrendszer egyeztetés nélküli átalakítása, a korkedvezményes és korengedményes nyugdíj megszüntetése, a szociális ellátások összegének drasztikus csökkentése ellenn – áll felhívásukban.

A kormány azt ígérte, hogy az egykulcsos adótábla mindenkinek jobb lesz, helyette a nagykeresetűek jövedelme nőtt látványosan, azt ígérte, hogy kiszámítható, fenntartható, tisztes öregkort biztosító nyugdíjrendszert hoz létre, helyette a magánnyugdíj pénztári befizetéseket egyoldalúan elvette - hangsúlyozza a felhívás.

ÉM-PGY

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában