Helyi közélet

2010.10.19. 12:30

Nézőpont: Esélyek

<p><em>Nagyon is átérzem azon szülők problémáját, akik a világ minden felvételi előkészítőjére beíratnák a gyermeküket, csak sikerüljön bejutnia a csemetének a választott középiskolába</em>. <strong>Hegyi Erika jegyzete.</strong></p>

Bár ma már nincs olyan nagy tolongás, mint mondjuk 10-15 évvel ezelőtt, mert a gyerekek számának csökkenésével az esélyek is megnőttek, az azonban kétségtelen, hogy a legjobbnak tartott középiskolákba és a népszerű szakokra még mindig kell a kiváló eredmény, kellenek a magas pontszámok.

Jó volna tudni, hogy a sikernek aztán hány százalékban részesei az úgynevezett felvételi előkészítő tanfolyamok. Már csak azért is, mert ezeknek az előkészítőknek a legtöbb középiskolában elég borsos az áruk, és előfordulhat, hogy amelyik szülő nem tud ennyit rááldozni, úgy érezheti, az ő gyermeke hátrányba került. És akkor még nem beszéltünk azokról a diákokról, akik magántanár segítségével készülnek a felvételire. Még szerencse, hogy a legtöbb általános iskola is tart felvételi előkészítőket, teljesen ingyen, és hogy az interneten megtalálhatók az eddigi központi írásbelik minden feladatlapja. Így aztán, aki igazán akar, fizetős előkészítő nélkül is célba ér.

- Hegyi Erika -

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában