Helyi közélet

2010.10.21. 20:31

Németországban járt a Fazekas Leánykar

<p>Miskolc - A miskolci Fazekas Leánykar képviselte Magyarországot október elején a németországi Melle városában megrendezett Európai Egyházzenei Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon, tájékoztatta portálunkat Halmainé Ujvári Mária karvezető.</p>

A rendezvény feszes szakmai programjai között kiemelt szerepet kapott az a szimpózium, melynek témája a relatív szolmizáció gyakorlati alkalmazása volt. Prof. Malte Heygster előadásán – előzetes felkérés alapján – a miskolci kórus működött közre a szakmai közönség gyakori tetszés-nyilvánítása mellett. A Fazekas Leánykar önálló koncertjén a reneszánsztól a kortárs zenéig válogatott. A zsúfolásig megtelt St. Petri templomban 45 perces műsort adott elő. Kodály Zoltán Pünkösdölő című kórusművében a szólót Tőzsér Anna énekelte. Nagy sikert arattak a miskolci lányok, akiket a koncert végén, a „ráadás” után fölállva ünnepelt a nemzetközi közönség. A leánykar zongorakísérőjeként ezen a fesztiválon mutatkozott be szép sikerrel Cziczerné Balázs Adrienne. A kórus karnagya ezúttal is Halmainé Ujvári Mária volt.

ÉM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában