Helyi közélet

2010.10.11. 15:43

Madártávlatból (is) a szépülő Erzsébet tér

<p>Miskolc - Bár még nincs kész, és határidőre nem is lesz, már most látszik, hogy miként fog kinézni az átépítés alatt álló Erzsébet tér, a kibontott Szinvával.</p>

Mint arról korábban beszámoltunk az IVS 1 program keretében megújul az Erzsébet tér. A Kossuth-szobrot is magába foglaló tér új burkolatot kap, lecserélik az utcabútorokat, korszerűsítik a tér kivilágítását, míg a szökőkút térszintbe került, de a legnagyobb látványossága lesz, hogy a kibontják a Szinva patak ezen szakaszát, amire hidat építenek. A 72 millió forintos beruházás munkálatai az első időpont szerint október 15-ére fejeződtek volna be, de vasárnapi teremszemlénken láttuk, hogy esély sincs erre. Míg a tér, ha a tervezettnél lassabban is, de épül, a szomszédos félig lebontott fürdő helyén lett ideiglenes parkoló elég siralmasan néz ki.

Korábban szintén beszámoltunk arról, ez a terület is része lett volna annak a szállodának, amelyet a Szent István tér térfalának terveztek, és amely a mai napig nem épült meg. Hitel nincs, a megvalósulás várat magára, a területet pedig addig is parkolóként üzemeltetik. Az összkép azonban lehangoló: a fürdő immáron hátsó falán látszanak a bontási munkálatok nyomát, a levert, leomlott vakolatú falat a fennmaradt csempék tarkítják... Nézze meg képösszeállításunkat.

- BOON -

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában