Helyi közélet

2010.09.01. 16:01

Olvasó kérdezte: Késleltetik a javítást, hogy legyen melegvíz

<p>Miskolc - Azért folyik az aknába a melegvíz, mert a javítás nagymértékű szolgáltatáskieséssel járna.</p>

„Több mint két hete, hogy naponta nagyteljesítményű szivattyúkkal nyomatják a forró vizet a Mátyás király utcában a Mihő szakemberei: az egyik dolgozó elmondása szerint naponta körülbelül 200 köbméter, amit kiszivattyúznak a csőtörés közelében lévő aknából. A huszonegyedik század elején ez a technika? ” teszi fel a kérdést olvasónk.

A MIHŐ Kft. 500 miliméteres, névleges átmérőjű vezetékén történt meghibásodás a Vologda utca 6. szám alatti társasház mellett. A hiba helyét feltártuk, és megállapítottuk, hogy a lyukadás rendkívül kellemetlen helyen van, ezért ennek elhárítása az átlagosnál jelentősen hosszabb időt (legalább 24 óra időtartam) vesz igénybe – válaszolt a kérdésre Bereznayné Péntek Zsuzsanna, a cég marketing munkatársa. Folytatta: jelenleg ezen a vezetéken történik a teljes város távhőellátásának biztosítása, mivel a Petőfi utcai szakaszon az útkorszerűsítés miatt megbontották a távhővezetéket. Ez azt is jelenti, hogy a hibajavítás idejére a melegvíz szolgáltatást a teljes belvárosban szüneteltetni kellene. Ennek elkerülése érdekében a Mihő Kft. vezetése úgy döntött, hogy a hiba elhárítását időben megpróbálja késleltetni. Amennyiben a hiba helyén a vízveszteség oly mértékben megnőne, hogy a rendszer üzemben tartását veszélyeztetné, úgy elhárítását haladéktalanul megkezdenék, de ez nagymértékű szolgáltatáskieséssel járna.

A marketingmunkatárs hangsúlyozta, ha a Petőfi utca rekonstrukciója miatt felbontott távfűtési vezetéket újra üzembe helyezik – ez előreláthatólag 7-10 napon belül megtörténik –, akkor elkerülhetővé válik, a belváros melegvíz-ellátásának hosszabb időtartamú szüneteltetése.

- ÉM-HM -

 


Küldjön hírt: Forró vizet a szinvába

boon | 2010.08.31 17:27
Miskolc - "Több mint két hete, hogy naponta nagyteljesitményü szivattyukkal nyomatják a forró vizet a Mátyás király utcában a Mihő szakemberei". - írja Ovasónk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában