Helyi közélet

2010.09.07. 14:48

Négy társulat közös Bolerója

<p>Miskolc - További három országba is eljut a négy nemzet színháza által készülő táncprodukció, de előbb a Miskolci Nemzeti Színházban láthatjuk, szeptember 11-én este.</p>

A Miskolci Nemzeti Színház a Kassai Állami Színház balett együttesével, a Morva-sziléziai Nemzeti Színházzal és a Krakkói Operával közösen különleges gála műsort mutat be szeptember 11-én este 7 órától a miskolci Nagyszínházban: „Four Stars of European Ballet” („Az európai balett 4 csillaga”) címmel. A miskolci Exodus mellett spanyol zenére, Rahmanyinov muzsikájára, valamint a U2 slágereire készült koreográfiák láthatók. A gálaest meglepetése a négy társulat közös Bolerója lesz.
Az előadást Miskolc után Kassán, Krakkóban és Ostravában is bemutatják. A projekt célja a Visegrádi Országok (V4-ek) együttműködésének erősítése, és a táncművészet propagálása. Az előadás ingyenes, jegyek a színház jegypénztárában igénylehetők.

Egy-egy mondatban

A kassaiak produkciója a szerelemről, a vágyról és a tudásról szól. A miskolciaké arról a fájdalomról, hogy elmenni nehéz: elmegyünk, de nem tudjuk, hová érkezünk. A spanyol előadás a Nézetek című balett részlete, amely tulajdonképpen mozgásból, táncból, szép zenéből és fényből koreografált emóciók sora. A Morva-Sziléziai Nemzeti Színház produkciója a leghíresebb ír rock együttes, a U2 zenéje inspirálta mű, amely tisztelgés mindazok előtt, akik hisznek a szabadságban, a szeretetben és a békében.

 

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában