Helyi közélet

2010.09.08. 17:49

Harmincmillió kellene az elszállításra

<p>Bánréve - Bő két hónappal ezelőtt hatalmas jégverés pusztított Bánrévén, Sajópüspökiben, Sajónémetiben és Hét községben.</p>

Az észak-borsodi településeken többszáz ház tetőszerkezete megrongálódott. A legnagyobb pusztítást a határmenti Bánrévén végezte a természet, ahol a családi házak kilencven százalékáról eltűnt a cserép. Ha valaki végigautózik a falvakon most már csak elvétve találkozik fedetlen ingatlanokkal. Volt, aki a biztosítók segítségével, de nagyon sokan önerőből újították fel az otthonukat.

Veszélyes palák

 A lakosságnak azonban egy újabb problémával kellett szembesülnie. A jégvihar által lesodort palák azbeszt tartalmuk miatt veszélyes hulladéknak minősülnek, így az elszállításuk horribilis összeget emésztene föl. Az üggyel kapcsolatban Hajdu Gábor, Bánréve polgármestere elmondta: a négy faluból kedvezményesen 30 millió forintért vinnék el a sajókazai hulladéklerakóba. Erre pedig a településeknek végképp nincs pénzük, kormányzati segítségre várnak. A központi támogatásról azonban még nem döntöttek. Bánrévén született egy olyan önkormányzati határozat, hogy az összetört palákat egy helyre összegyűjtik, aztán várnak, amíg meglesz meg a pénz a szállításra. Ez is egy lépés, mert most még a főút mellett, külön kupacokban áll a veszélyes anyag. A falu látképén is sokat ront, nem beszélve az egyéb negatív hatásairól.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában