Helyi közélet

2010.09.08. 17:26

Harminc nap a zsebre dolgozó sátoraljaújhelyi zsaruknak

<p>Miskolc - A bíróság szerint mind a hét ex-rendőr esetében fennállnak az előzetes letartóztatás feltételei.</p>

Mind a hét, „zsebre bírságolással” gyanúsított – korábbi – sátoraljaújhelyi rendőr harminc napos előzetes letartóztatását elrendelte a bíróság szerdán. Mint kedden beszámoltunk róla, a Miskolci Nyomozó Ügyészség őrizetbe vett hét rendőrt, akik a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányságon teljesítettek szolgálatot közúti járőri beosztásban. Velük szemben hivatalos személy által kötelességszegéssel, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett vesztegetés megalapozott gyanúja miatt indult nyomozás, mert a gyanú szerint a májusban és júniusban megállapodtak egymással, hogy az igazoltatások során pénzt kérnek a szabálytalankodó külföldi gépkocsivezetőktől. Többször bírságoltak így zsebre, majd a befolyt pénzt elosztották – abból azok a brancsbeli kollégáik is kaptak, akik aznap nem voltak szolgálatban.

A hét rendőr szolgálati jogviszonyát az ügy kipattanása után azonnal közös megegyezéssel megszüntették – erősítette meg dr. Dsupin Róbert alezredes, a sátoraljaújhelyi kapitányság vezetője, aki elmondta még: ez a szolgálat ellátásában az állományt nem hátráltatja, az üres státuszokat hamarosan feltöltik.

A gyanúsítottak tagadják a cselekmény elkövetését vagy nem tettek vallomást. Az előzetesükről döntő bíró úgy ítélte meg, mind a hetük esetében fennállnak az előzetes letartóztatás törvényi feltételei, ezért harminc napig rács mögött maradnak.

ÉM-SZP


Kapcsolódó cikkek:

Zsebre bírságoltak Sátoraljaújhelyen

eszak | 2010.09.07 11:12
Miskolc, Sátoraljaújhely - Hét rendőrt vett őrizetbe a nyomozó ügyészség Sátoraljaújhelyen.

Külföldi autósokat sarcoltak a sátoraljaújhelyi rendőrök

fuggetlen | 2010.09.07 11:15
Sátoraljaújhely - Külföldi rendszámú járműveket állítottak meg sátoraljaújhelyi rendőrök, és pénzt kértek azért, hogy a szabálytalanságokat elnézzék. Az ügyészség hét egyenruhást gyanúsít, szolgálati viszonyukat megszüntették és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

Rendőröket vettek őrizetbe Sátoraljaújhelyen

fuggetlen | 2010.09.07 08:25
Sátoraljaújhely - Rendőröket vettek őrizetbe Sátoraljaújhelyen, hétfőn este - értesült a Független Hírügynökség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában