Helyi közélet

2010.09.30. 18:49

A közbiztonságról és a személyi jövedelemadóról is beszélt Orbán Viktor Kazincbarcikán

<p>Kazincbarcika - Messze vagyunk még attól, hogy Kelet-Európa legversenyképesebb gazdasági rendszere legyen a magyar, de komoly lépéseket tett az ország a javulás irányába. Ezt mondta csütörtökön Orbán Viktor Kazincbarcikán, országjáró körútjának egyik állomásán, ahol exkluzív interjút adott az RTL Híradónak. A miniszterelnök szerint október közepére derül ki, milyen formában vezetik be az új személyi jövedelemadó-rendszert.</p>

Több száz ember fogadta Kazincbarcikán Orbán Viktort. A miniszterelnök a borsodi városban adott az RTL Híradónak exkluzív interjút, amelyben a többi között a közbiztonságról beszélt. Elismerte, a bűnözés még mindig jelentős. Hivatkozott az áprilisban Ózdon megtartott nemzeti konzultációra, amelynek eredményeképpen azóta 18 új jogszabályt alkottak meg a közbiztonság érdekében. A hangsúlyt az igazságszolgáltatás felgyorsítására helyezte.

A büntetést fontos kérdésnek kell tekinteni. Az is igaz, hogy az nem segít a bajba jutott embereken, tehát valóban a bírósági eljárást és a végrehajtási eljárásokat kell gyorsítani, hogy az emberek visszakaphassák azokat a vagyontárgyakat, amiket elvettek tőlük - fogalmazott Orbán Viktor.

A miniszterelnök azt mondta, bár jóval több rendőr van az utcákon, még mindig hiányzik 3500. Megismételte azt a korábban tett ígéretét, hogy minden település körzeti megbízottat, vagy rendőrőrsöt kap. Orbán Viktor beszélt az új személyi jövedelemadó rendszerről is. Azt mondta, azzal mindenki jobban jár majd, és senki sem rosszabbul. A miniszterelnök szerint ehhez másfajta családtámogatásra is szükség lesz.

A politikai vonal egyenes és világos, minden idők legalacsonyabb adókulcsú adórendszerét és arányos formában, tehát arányos adórendszer formájában szeretnénk bevezetni úgy, hogy mindezt kombináljuk egy családtámogatási rendszerrel, mondta Orbán Viktor.

A részleteket október közepére dolgozzák ki. Így akkor derülhet ki az is, hogy a 16 százalékos személyi jövedelemadót a most érvényes, úgynevezett szuperbruttósított bér után kell-e majd fizetni.

- Független Hírügynökség -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában