Helyi közélet

2010.09.06. 08:51

A "fénykagyló" ereje

<p>Már másfél éves gyakorlati tapasztalattal rendelkezik a polarizált fénnyel elért eredmények terén Dr. Madarasi Anna, a Szent János Kórház gyermekgyógyásza. A Budai Gyermekkórház (hivatalosan a Fővárosi Önkormányzat Szent János Kórháza és Észak-budai Egyesített Kórházak – a szerk.) főorvosa 2009 tavasza óta kezeli sikeresen és eredményesen kis betegeit a Sensolite fényággyal.</p>

Azt hiszem, a szülők többségét érinti a szeptemberrel kezdődő időszak, amikor a gyermekek be- vagy visszakerülnek a közösségbe, és ahol könnyen ütik fel fejüket a betegségek. A kicsik szervezetének marad a „küzdelem”, nekünk, szülőknek pedig az aggódás és a remény, hogy az apróságok minél hamarabb felépülnek. Valóban megnő ilyenkor minden gyereknél a megbetegedés esélye, lehet ez ellen tenni?

A kérdésre a rövid válasz: igen. De nézzük alaposabban: a gyerekek egy része frissen kerül a közösségbe, de akik eddig is jártak bölcsődébe, óvodába vagy iskolába az elmúlt egy-két hónapos szünet után náluk is elkezdődik – a nyári élménybeszámolókon túl – a kórokozók csereberéje is - és tudjuk, hogy a gyerekek között kifejezetten „nagy gyűjtők” is akadnak. Az én rendeléseimet legtöbbször felső-légúti megbetegedésekkel, középfül-gyulladással, hörghuruttal, illetve ezek szövődményeivel (pl. tüdőgyulladás) keresik fel a szülők. A légúti megbetegedésekben egyébként az óvodások érintettek igazán, ám az életkor előrehaladtával szépen javulnak. A gyermekeket Sensolite-tal kezeljük és – nyugodtan mondhatom – rendkívül sikeres a polarizáltfény-terápia. Szeretnénk minél több kis páciensen segíteni, de a megnövekedett igényekkel párhuzamosan a várakozási idő is emelkedik: ma már lassan fél évet kell várni a fényágyra. A Sensolite hatásosságával kapcsolatban azonban nagyszerű tapasztalataink vannak: az apróságok 20%-a olyan jól reagált a kezelésre, hogy a korábbi évek során alkalmazott antibiotikumos kezelésnek egy az egyben búcsút inthettek. További 60 százalékuknál pedig lényegi javulást hozott a Sensolite használata: ritkábban is betegedtek meg, és ha bele is estek valamilyen betegségbe, rövidebb ideig és enyhébb tünetekkel zajlott.

Mennyi időt vesz igénybe egy kezelés? Egyáltalán mennyire nehéz rávenni a kicsiket, hogy maradjanak a fényágyban?

Hadd fordítsam meg a válaszok sorrendjét. A kicsik nagyon szeretnek a fényben fürödni, a rutinosak már a játékaikat, könyveiket is viszik magukkal a fénykagylóba – ahogyan ők nevezik a Sensolite-ot –, nem is csoda hát, ha olykor nem szívesen másznak ki onnan! Arra is van lehetőség, hogy a szülők gyermekük mellé feküdjenek, vagy hogy testvérek együtt vegyék igénybe a kezelést. További megnyugtató tapasztalatunk, hogy ez idáig semmilyen mellékhatást nem tapasztaltunk - elmondhatjuk tehát, hogy a polarizált fény csak építő „munkát végez” a szervezetben. A kezelést a teljes testfelületen végezzük, így a polarizált fény nagyjából 1 cm mélyen jut a bőrfelszín alá, így a vér összes sejtje, alakos elemei elegendő időt kapnak arra, hogy megforduljanak a fény közelében. A kezelési idő hossza tehát a testfelszín nagyságától függ. 1 éves kor alatti gyermekeknél még 5 percet szoktunk ajánlani, az óvodások és kisiskolások már 10-15 percet is eltölthetnek a fénykagylóban!

Ha jól értettem az eddig elmondottak alapján, kúraszerűen kellene használni a Sensolite-ot. Milyen gyakorisággal javasolja a fényágy használatát?

Célszerű rendszeresen befeküdni a fényágyba és úgynevezett fenntartó kezelésre járni, amely az esetek döntő többségében heti 1 alkalmat jelent. De még mielőtt a fenntartó kezelést vennénk igénybe, a szervezetet egy feltöltő kezeléssel stabilizáljuk, egy ideális szintre hozzuk. A gyermekeknél ez 10 alkalmat vesz igénybe, amikor nagyjából 5 hét alatt heti két – maximum három – látogatást tesznek a Gyógycentrumban.

Sokan tehetik most fel a kérdést, hogy mi a teendő akkor, ha már a „betegség-csapdában” vannak?

Ilyen esetben a legjobb megoldás, ha a szülők azonnal kiveszik gyermeküket a közösségből, nyugodt körülmények között gyógyulhatnak. Azonban tudomásul kell vennünk azt is, a szülők nem minden esetben engedhetik meg maguknak, hogy kiessenek a munkahelyről, de ekkor is érdemes igénybe venni az ingyenes orvosi konzultációt és a javaslatnak megfelelően használni a Sensolite-ot. Azt sem árt mérlegelni, hogy egy esetleges betegség esetén mennyit is költünk a gyógyulásra? Egy 7 napos antibiotikum, egyéb gyógyhatású készítményekkel kombinálva máris megterheli a pénztárcát, és arról még nem is beszéltünk, hogy ha a szülő sokszor marad ki a munkahelyéről, akár az állása is veszélybe kerülhet.

A miskolci Sensolite Gyógycentrum nyitva tartásával is igyekszik segítséget nyújtani a családokkal, hiszen hétfőtől péntekig 7-20 óra között, szombaton pedig 8 és 20 óra között. várják mindazokat, akik egészségüket kívánják megőrizni vagy gyógyulni szeretnének!


Sensolite Gyógycentrum
3525 Miskolc, Jókai út 4.

Tel.:0646/784766
Mobil.:0630/8584676
E-mail: [email protected]
Web: www.sensolitemiskolc.hu

Nyitvatartás:
Hétfőtől-Péntekig: 07-20h-ig
Szombaton: 08-20h-ig


Sensolite Gyógycentrum - Nálunk még tart a nyár!

Nyári akciós áraink szeptember 15-ig érvényesek.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában