Helyi közélet

2010.08.02. 12:22

Önkormányzati Választás 2010 | A Szeme a közbiztonságról

<p>Miskolc - Pénteken kora délután ismertette közbiztonsági programját a Szemléletváltást Miskolcon Egyesület (Szeme). Orosz Mihály Zoltán érpataki polgármester beszámolt a településén elért eredményekről, majd Hircsu Ákos, az egyesület polgármesterjelöltje mondta el, hogyan lehetne az Érpatakon megszerzett tapasztalatokat Miskolcon alkalmazni.</p>

A Szeme úgy szilárdítaná meg Miskolcon a közbiztonságot, hogy megszüntetné azt a rendszert, ami a rendőrséget bírságolásra kényszeríti, ehelyett a bűnüldözési szerepét erősítené. A közterület-felügyelet létszámát, felszereltségét javítaná, viszont a város- és településőrséget – mert pazarlás – megszüntetnék. A polgárőrség munkáját átvilágítanák, és jobban összehangolnák a rendőrségével és a közterület-felügyeletével. A Szeme emellett lakossági tájékoztatókat tartana a rendőrség bevonásával, hogy az áldozattá válást elkerülhessék a miskolciak, az idősek és egyedülállók védelmét pedig „pánikgombokkal” garantálnák – a rendőrséget és a szomszédokat riasztó készülékek elterjesztése az egyesület szerint, csökkentené a kiszolgáltatott emberek sérelmére elkövetett bűncselekmények számát.

ÉM-SZP


Érpatakról Miskolcon

boon | 2010.08.02 08:00
Érpatak, Miskolc - Érpatak polgármesterét, Orosz Mihály Zoltánt számos alkalommal meghívták már Miskolcra, hogy meséljen tapasztalatairól, miként sikerült községében megteremteni a közbiztonságot. Orosz Mihály Zoltán legutóbb pénteken járt a borsodi megyeszékhelyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában