Helyi közélet

2010.08.04. 09:53

Nincs élmény, nincs fürdő...

<p>Miskolc - Szlovákiából érkezett a panaszos telefonáló: Miskolcon nincs élményfürdő, de már strand is alig...</p>

Miért nincs Miskolcon élményfürdő? – tette fel a kérdést egyik olvasónk, aki – elmondása szerint – Szlovákiából érkezett Miskolcra a hétvégén. Kérdése kapcsán, akár deja vu érzésünk is lehetne, hiszen ez évek óta téma Miskolcon. Lapunk többször is foglalkozott vele, mind a miskolctapolcai strand – illetve annak hiánya –, mind a Selyemréti Strand kapcsán. Az előbbi fürdő már évvekkel ezelőtt bezárt, az utóbbi azonban éppen hogy nem. Egészen pontosan: pár éve arra várnak a fürdőzők, hogy elkészüljön a beígért beruházás, azaz az egykori piskóta-medence bővítése. A startpisztoly 2008-ban dördült el, illetve akkor ezt írtuk. De a pályázat elbírálása több esetben csúszott. A strandon egy hatalmas reklámtábla hirdette: 2008-ra elkészül a kibővített fürdő. Ezt később így módosították: 2008-2010. Vajon tényleg lesz még az idén valami ebből a beruházásból?

Fridély László, a Miskolci Turisztikai Kft. vezetője szerint, ha a jövő héten megállapodnak a kivitelezőkkel, akkor elképzelhető, hiszen egyikük, akit a tenderen – július 19-én – nyertesnek hirdettek, 180 napban állapította meg a fürdőbővítés kivitelezési idejét.

Mikor lesz a start?

De miért is kell megállapodni velük? Az ügyvezető elmondta: négy kivitelező pályázott, közülük egyet választott a bíráló bizottság. A többiek azonban kifogásolták a döntést, ezért velük egy hét múlva tárgyal a kft, ha sikerül megegyezni, akkor indulhat a beruházás – ismertette.

Illetve még akkor sem, mert a NORDA-val, ahol ez év áprilisában a pályázati támogatásról döntöttek, még nem írták alá a szerződést. Ennek oka, jelenleg nincs aláíró, de a NORDA kérte a kormányt, hogy néhány fontosabb projekt esetében, amelyek előrehaladott állapotban vannak – ilyen a Selyemréti Strand is – megszülethessen minél előbb a szerződés. Ha ez is sikeres lesz, akkor valóban kezdődhet az építkezés – tudtuk meg.

Mi épül majd?

A beruházás 1 milliárd forintba kerül, ebből 500 milliót a pályázaton nyert el a város, a másik felét a Miskolci Turisztikai Kft. biztosítja hitelből. A tervek szerint 5 medence épül a Selyemréti Strandon: egy dögönyöző-, egy ülő-, csúszdás-élmény- és egy gyerekmedence.

 

 

 

 

Világcsoda vagy háromórás látványosság?

Miskolc, még Fehér István egykori alpolgármester ötleteként csatlakozott a Magyar Fürdővárosok Szövetségéhez. A szövetség honlapján 44 települést sorolnak fel, ezek között ott van Miskolc is. Ha a megyeszékhely nevére kattintunk, akkor a Barlangfürdő és Lillafüred képeit láthatjuk, valamint egy leírást a városról és öt sort a Barlangfürdőről. Ami ugyan nem élményfürdő, de a honlap szerint: világcsoda. Panaszos olvasónknak erről egészen más volt a véleménye, szerinte 3 óránál többet nem lehet ott eltölteni és napozásra sincs megfelelő lehetőség.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában