Helyi közélet

2010.08.22. 16:40

Két napig forgott a láng

<p>Ózd - Az utolsó fél perben több ezren számoltak vissza, és hatalmas ováció fogadta azt a pillanatot, amikor letelt a két nap.</p>

A Magma Team Tűzforgató Egyesület tagjai hivatalosan bejelentett Guiness Rekord-kísérletet hajtott végre az I. Ózdi Parkfesztivál keretén belül. A héttagú csapat arra vállalkozott, hogy 48 órán keresztül, folyamatosan forgatják a lángot. Előzetesen úgy tervezték, hogy hét óránként váltják egymást, de akadtak nehézségek. A csapat azonban teljesítette amit vállalt, így augusztus 21-én, este nyolc óra után néhány másodperccel felszabadultan borulhattak egymás nyakába. A közönség részéről a folyamatos vastaps a fiúk teljesítményét ismerte el, az ózdiak ismét egymásra találtak a Magma Teammel.

Fájt a gerince

- Fantasztikus volt az a szeretet, amit folyamatosan kaptunk az emberektől – mondta a rekordkísérlet után Máté István. – Az utolsó nyolc óra jutott rám, komoly gerincfájdalmam volt, de egy jó szó, a rengeteg biztatás mindig átsegített a holtponton. Tudtam, hogy nem hagyhatom abba, mert én voltam a befejező ember. Nagyon monotonná vált a forgatás, de az utolsó percek érzése leírhatatlan.

Kitétel volt, hogy a 48 órás kísérlet során a lángnak folyamatosan a levegőben kellett lennie. Ha leesett volna a földre, akkor azonnal véget ért volna a vállalt feladat. A kétnapos erőpróbát végig rögzítették a Magma Team tagjai, és sokan segítettek a csapatnak, hogy sikerüljön mindaz, amit vállaltak. Mázik Péter Zoltán, a csoport vezetője hatodikként forgatott, de a két nap alatt nem csak a fizikai megterheléssel kellett megküzdenie. Még a hangja is elment.

 

Hittünk magunkban

- Biztattam az előttem forgató társam, aki nem kevesebb, mint tíz órát vállalt. Berekedtem, de megérte – mondta mosolyogva. – Nagyon fáradtak vagyunk, de csodálatos mindaz, ami ezen az ünnepen velünk történt. Alaposan megdolgoztunk, de a nehézségek ellenére végig hittünk magunkban. Rám egy kilenc órás szakasz esett, teljesen transz állapotban forgattam végig. Sok ismerős jött oda hozzám, hogy többször is kijöttek megnézni, én pedig nem emlékeztem rájuk. Boldog vagyok hogy sikerült, erre a két napra azt hiszem mindig emlékezni fogunk. Most kipihenjük magunkat, és aztán valamennyi iratot és felvételt eljuttatunk a Guiness Szövetséghez. És várjuk a pozitív elbírálást. Igaz, már így is rengeteg elismerést kaptunk, a közönség szeretete mindennél többet jelenet. Köszönjük mindenkinek!

Ők heten

A Magma Team Tűzforgató Kulturális Egyesület tagjai: Tóth Dénes, Cserniczki Erik, Mazán Mihály, Lakatos Péter, Mezei Szabolcs, Mázik Péter Zoltán és Máté István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában