Helyi közélet

2010.08.29. 19:58

Bemutatták Szerencsen a világ legnagyobb bonbonját

<p>Szerencs - A világ legnagyobb bonbonját készítette el segítőtársaival Ekker Róbert helyi szobrászművész a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szerencsen. A csokiszobrot a városban vasárnap rendezett csokoládéfesztiválon mutatták be.</p>

A több mint egytonnás édesség 850 kilogramm csokoládéból, töltelékként pedig kétszáz liter tokaji borból készült. A magassága 105, a legnagyobb átmérője 391 centiméter. Az új Guinness-rekordot a hivatalos mérés után a III. Országos Csokoládéfesztiválon jelentették be Szerencsen vasárnap. A bonbonból csapolható borral megkínálták a rendezvény résztvevőit.

Ekker Róbert a Független Hírügynökségnek elmondta: több mint két hétig készült a világ legnagyobb "konyakos meggye". Csak annak az óriási csokitömbnek a kiöntése tartott egy hétig, amelyből kifaragta az édességet. A rekord méretű bonbon értéke valószínűleg több millió forintra rúg, hiszen csak az ahhoz felhasznált csoki alapanyag kilónként 1000 forintba kerül.

A szobrászművésznek korábban is voltak hasonló vállalkozásai: a bonbonnal együtt már három, csokoládéval kapcsolatos rekord köthető a nevéhez. Két évvel ezelőtt egy 239 kilogrammos Gombóc Artúr-szobrot készített csokoládéból, míg tavaly a világ legnagyobb édességgel színezett képét festette meg gyerekek közreműködésével. Azokat is a szerencsi csokoládéfesztiválon mutatták be, és azóta is láthatóak a szerencsi Csokoládémúzeumban. Ekker Róbert reméli, hogy az óriási bonbon is ebbe a múzeumba kerül.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában