Helyi közélet

2010.07.26. 10:46

Szinte az ágya mellett áll meg az MVK-busz

<p>Miskolc - A buszmegálló alig 1,5 méterre van az ágyától. Mit tehet az ott lakó? Szinte semmit...</p>

Csapódik az ajtó, a buszra várakozók hangosan beszélgetnek, cigarettáznak az ablaka alatt. Mindez hajnal 3-tól este 11-ig – panaszkodott egyik olvasónk, aki az Árpád úton lakik, és akinek a Zöld Nyílépítése miatt szinte az ablaka alá helyezték a buszmegállót. Tudja, hogy ez csak ideiglenes megálló, de ő 84 éves, ezt már nem bírja – fogalmazott.

„A megállóhely lakossági kérésre, a Bölcsutca lakói és a vele szemben lévő nagy lakosszámú lakótelepen élők kérésére, a szakhatóságok egyetértésével lett kijelölve ideiglenesen, amíg a Zöld Nyíl Villamos Nagyprojektmunkálatai nem érintik a területet” – ezt Braun Csaba, az MVK Zrt. marketing csoportvezetője mondta, mikor megkerestük olvasónk problémájával.

De mit tehet a lakó, ha ilyen problémával kerül szembe? Élhet kártérítési igénnyel, ha az önkormányzat jogszabálysértést követett el (például eltért a tervektől) a projekt kapcsán – válaszolta dr. Bene Tamás ügyvéd. Hozzátette: persze akkor, ha ez kárt okozott az ott élőknek, például nőtt a zaj, a légszennyezettség, vagy a lakás értéke csökkent. De a megálló odahelyezése csak időleges állapot, ezért igazából egy ilyen igény nem lenne megalapozott – tette hozzá.

ÉM-SZR

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában