Helyi közélet

2010.07.17. 12:48

Sopronban korzóztunk

<p>Sopron - Miskolc a világháborúk előtti épített környezetének 4/5-éd elveszítette. Ellenben Sopron híres a régi (sok esetben több évszázados) épületeiről. Országos szinten elsőként kapott védettséget a városmag.</p>

Tíz, húsz évvel ezelőtt lépni sem lehetett az osztrákoktól, ma már jóval kevesebben járnak át. Fogorvos, fodrász, ezek számukra a keresett helyek. Ebben a városban több mint száz fogorvos közül választhatunk.
Híres a városi park, az Erzsébet kert, olyan ez mint nálunk a Népkert. De a soproni idősebb, míg a mi parkunk közel 130 éves, addig az Erzsébet kert240 életévét is betöltötte már. Legértékesebb fája (számomra) a 140 év körüli kaliforniai mamutfenyőMiskolcon is vannak mamutfenyőkTapolcai ősparkban található több kínai példány, de koruk 50 évnél nem lehet több, és kinézetükben is eltérőek. Az Avasi arborétumban vannak hasonló fák, de ők 1987-es ültetésűek csupán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában