Helyi közélet

2010.07.28. 16:40

Nézőpont: Jövőre sikerül...

<p><em>Száznegyvenezer fiatal figyelte múlt csütörtökön az idei felsőoktatási felvételi ponthatárok kihirdetését.</em>&#160;<strong>Uri Mariann jegyzete</strong></p>

Közülük 362 felvételizőnek egy ici-pici oka sem volt arra, hogy szorongással teljen a várakozás, hiszen a maximális pontszám birtokában biztosak lehettek abban, hogy felveszik őket a hőn áhított intézmény hőn áhított szakára. Nem mindenki volt azonban ilyen szerencsés.

A 140 ezer jelentkezőnek a 70 százaléka ugrotta meg elsőre a lécet, de közülük sem volt mindenkinek felhőtlen az öröme, ugyanis nem feltétlenül a leginkább vágyott helyre nyert felvételt. A „kényszerpályáról” persze van elmozdulási lehetőség, hiszen egy lezárt félévet követően átkérheti magát a listáján első helyen szereplő képzésre, ám többeket visszatart ettől, hogy döntően csak költségtérítéses formában  folytathatnák tanulmányaikat.

Sokaknak viszont ez utóbbi maradt az egyetlen lehetőségük, azaz, hogy pótfelvételiznek egy fizetős képzésre. Feltéve, hogy megengedhetik maguknak, mert mint az olvasóink leveleiből is kiderült, nem minden család tudja vállalni az ezzel járó kiadásokat. Így hiába jó tanuló a gyerek, csak abban reménykedhet, hogy jövőre sikerül...

Uri Mariann

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában