Helyi közélet

2010.07.27. 07:18

Lesz építési engedély az ártérre?

<p>Miskolc, Felsőzsolca - Az építési engedély ellen többen is fellebbeztek és az ügyészség is vizsgálja az esetet.</p>

Egyelőre nincs jogerős építési engedélye annak a logisztikai központnak, amely Felsőzsolca közelében, az árterületen épülne. A hírek szerint a beruházó a CBA áruházlánc. A történet azonban többszereplős, hiszen – mint a miskolci önkormányzatnál megtudtuk – többen fellebbeznek az ügyben és az ügyészség is vizsgálódik, valamint a szakhatóságok is felülvizsgálják korábbi engedélyüket. Mint arról korábban beszámoltunk Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetvédelmi államtitkára önmérsékletet kért a beruházótól. Azaz arra kérte, állítsák le maguktól az építkezést, ellenkező esetben a miskolci önkormányzat építésügyi hatóságához fordul és elvárja, hogy vonják vissza az engedélyt. Ez azonban nem történt meg, legalábbis Balázs Barnabás, a miskolci önkormányzat építési igazgatási csoportvezetője nem tudott arról, hogy az államtitkár megkereste volna őket ebben az ügyben.

Többszereplős

A csoportvezetőtől megtudtuk, hol tart most az építési engedélyeztetés: „Elsőként a felsőzsolcai önkormányzat kifogásolta az építési engedély kiadását, és arra kérte a miskolci hivatalt, hogy a határozatból nekik is küldjünk, hiszen ők is ügyfélnek minősülnek. Ezt többek közt azzal indokolták, hogy a beruházás érinti az egyik közművüket. Ezt megvizsgáltuk, megállapítottuk a felsőzsolcai önkormányzat ügyféli minősítését és megküldtük számukra a dokumentumot.” Ez ellen azonban a beruházó fellebbezett – tette hozzá Balázs Barnabás. Valamint – folytatta – az ügyészség is bekérte a papírokat, arra hivatkozva, hogy tájékozódni akar az ügyben.

Egyelőre sok tényezős a történet – fogalmazott a csoportvezető –, hiszen a fellebbezések miatt az elsőfokú szakhatóságokat is újra meg kellett keresni, hogy fenntartják-e korábbi döntésüket vagy megváltoztatják azt.

Szerettük volna megtudni a CBA Kereskedelmi Kft. álláspontját az ügyben. Megkeresésünkre Dr. Malasics András általános vezérigazgató azt ígérte a héten tájékoztatja lapunkat.

ÉM-SZR


<hr />]]>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában