Helyi közélet

2010.06.15. 17:34

Újra Felsőzsolcán vannak a kitelepített lakók

<p>Felsőzsolca - Egyelőre senki nem tudja, mi lesz azokkal az emberekkel, akik az árvíz miatt tönkrement házaikba nem tudtak hazaköltözni Felsőzsolcán. Miskolcról még hétfőn visszatérhettek Felsőzsolcára az árvíz miatt kitelepítettek. De nem saját otthonukba, hanem a helyi általános iskolába. Itt kaptak újabb átmeneti szállást. Ők azok, akiknek mindenét elvitte a víz, és rokonoknál sem tudták meghúzni magukat.</p>

A bizonytalanság a legnyomasztóbb azoknak az embereknek, akik a felsőzsolcai általános iskolában kaptak helyet, mert házaikba nem tudtak visszaköltözni az árvíz után. Az önkormányzattól és önkéntesektől minden segítséget megkapnak. Családonként helyezték el őket a tantermekben, ahol puritán a berendezés, szivacson alszanak és zsákokból öltözködnek. A tornaterem öltözője a fürdőszobájuk.

Jelenleg 14 család, több mint ötven ember lakik az átmeneti szálláson, ahol feltehetően sokáig lesznek. Váradi Gábor, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kisebbségi önkormányzat tagja kedden a Független Hírügynökségnek azt mondta: sok embernek összedőlt a háza vagy életveszélyessé nyilvánították az épületet, így előfordulhat, hogy hosszú ideig maradnak az átmeneti szálláson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában