Helyi közélet

2010.05.09. 21:43

Zöld nyíl projekt: egyirányúsítás és a panasz

<p>Miskolc - Indul a villamospálya teljes rekonstrukciója Miskolcon. További kisebb változtatások...</p>

Egyirányúsítják – ideiglenesen – a Bajcsy-Zsilinszky utcát, hétfőtől a Tiszai pályaudvarig nem lehet ezen az útvonalon eljutni. Az MVK Zrt-től megtudtuk, megkapták erre a felhatalmazást a polgármesteri hivataltól. A társaság projekt igazgatósága azonban hangsúlyozta, hopgy a szóban forgó szakaszon a rakodási helyeket biztosítják az ott működő boltok számára. Ugyanilyen megfontolásból az Augusztus 20. utcától a Baross Gábor utcáig egy sávszélességben engedélyezik az autós célforgalmat a déli oldalon is az áruszállítás biztosítása érdekében.

Beszámoltunk arról is, hogy a Horváth Lajos utcán lakók tiltakoznak, aláírást gyűjtenek az ellen, hogy a villamospótló buszok az ő utcájukon járjanak. A projektigazgatóság tájékoztatása szerint tárgyaltak a lakók meghatalmazott jogászával, a kivitelezővel és az önkormányzattal is a probléma megoldása érdekében. Ennek eredményként az ideiglenes megállóhelyet úgy alakítják ki, hogy a legkevesebb zöld felület sérüljön. A jövő héten további tárgyalásokat folytatnak az ügyben.

Zöld nyíl projekt

Hétfő reggel indul a Zöld nyíl pojekt, azaz a miskolci villamospálya teljes rekonstrukciója. A beruházás első szakasza szeptemberig tart. Ez idő alatt szünetel a villamosközlekedés a Tiszai pályaudvar és a Győri kapu között, az utasokat a Thököly utcáig villamospótló autóbuszok szállítják. A Győri kapunál lesz a villamosok ideiglenes induló állomása, innen járnak majd a diósgyőri végállomásig (1-es) és a Vagyárig (2-es). Az építkezés forgalmirend változásokkal is együtt jár, ezeket részletesen csütörtöki és pénteki számunkban ismertettük.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában