Helyi közélet

2010.05.03. 10:44

Május 10-től: a villamosprojekt első szakasza

<p>Miskolc - Május 9-én éjszaka a Tátra villamosokat átszállítják a diósgyőri telephelyre, hiszen május 10-én kezdődik a villamosprojekt első szakasza, amikor csak a diósgyőri végállomás és a Thököly utca között járnak majd a villamosok.</p>

A részleteket (jelenleg még csak nagy vonalakban, hogy ne kavarodjon a most hétfőn, azaz 3-án kezdődő nulladik szakasz történéseivel) Braun Csaba, az MVK Zrt. marketing csoportvezetője ismertette a csütörtöki lakossági fórumon. 

Ez a szakasz – fő jellemzője a teljes vágányzár a Tüzér és a Thököly utcák között – május 10-től június 15-éig tart, és három részre osztható. Az első a Tüzér és az Ady Endre utcai szakasz, a második az Ady Endre és a Városház tér közötti, a harmadik pedig a Városház tértől a Thököly utcáig tartó. A munkálatok az első szakaszon kezdődnek és a harmadikon folytatódnak. A középsőn a szervezők kérésére az operafesztivál idején nem dolgoznak. Így kap (számunkra) értelmet, hogy miért volt szükség az építkezés nulladik szakaszára: a Thököly utcán kiépítendő vágánykapocs segítségével tudják megoldani, hogy a villamosok csak onnantól Diósgyőrig közlekedjenek. A Tiszai pályaudvartól idáig járnak majd a villamospótló buszok.

Május 10-tól indul a munkálatok következő szakasza. Ekkortól a következő hónapok során a Thököly - Tiszai vonalon nincs villamos, helyettük végig pótlóbuszok, amelyek ahol lehet, a sínek mentén, a főutcán haladnak majd, a szokott megállókban megállva, ahol pedig nem lehet (sétálóutca), ott a főucával párhumazosan, az északi oldalon állnak meg a villamospótlók. Május 10-től a Bajcsy le lesz zárva, csak egyirányú kocsiforgalomnak lesz hely rajta (Baross - Ady híd között).

ÉM/HM


Nem készülnek különösebben

boon | 2010.05.01 10:39

Miskolc - Nem készülnek különösebben a hétfőre a Miskolci Rendőrkapitányságon, tudtuk meg Pásztor Albert rendőrkapitánytól.


Ha hétfőn nem akar meglepődni...

boon | 2010.04.30 23:19

Miskolc - Braun Csabát, az MVK Zrt. marketing csoportvezetőjét faggattuk a hétfőn induló Zöld Nyíl okozta közlekedési változásokról.


További kérdések-válaszok a villamosprojekt kapcsán

eszak | 2010.04.30 18:16

Megkezdőnek a Zöld Nyíl Miskolci Villamosprojekt munkálatai május 3-án 3.40-től május 9-én 24.00 óráig a Thököly utcánál egy vágánykapcsolat beépítésével, emiatt villamospótló autóbuszok fognak közlekedni a Dayka Gábor utca (Városház tér után) és az Újgyőri főtér között.


Zöld nyíl, dugó, érettségi...

eszak | 2010.04.30 13:40

Miskolc - Több tucatnyian segítik majd hétfőtől a közlekedőket a villamosprojekt kezdetekor.


Káosz a korszerű miskolci villamosért

eszak | 2010.04.29 22:13

Miskolc - Gyér érdeklődés mellett tartotta lakossági tájékoztatóját csütörtökön az MVK Zrt. a hétfőn kezdődő villamosprojektről.


Kérdések és válaszok a villamosvonal-rekonstrukció kapcsán 

eszak | 2010.04.28 21:36

Miskolc - Megkezdőnek a Zöld Nyíl Miskolci Villamosprojekt munkálatai május 3-án 3.40-től május 9-én 24.00 óráig a Thököly utcánál egy vágánykapcsolat beépítésével, emiatt villamospótló autóbuszok fognak közlekedni a Dayka Gábor utca (Városház tér után) és az Újgyőri főtér között.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában