Helyi közélet

2010.05.12. 15:53

"Iszoldák", szeméthegy, roncs – Olvasónk írja

<p>Miskolc - „Régen szeretnék valamilyen fórumon segítséget kérni, vagy legalább a figyelmet ráirányítani egy nagyon régi problémára Miskolc belvárosában!” - kezdi levelét Olvasónk.</p>

„A Széchenyi, Kazinczy sarkon a Villanyrendőrnél az említett hatalmas lakóudvarban uralkodó iszonyatra! Most, amikor oly sokat foglalkozunk a közbiztonsággal és hasonló dolgokkal - egyébként éppen itt az ideje - ebben az udvarban létezhet két olyan undorító, mocskos kocsma, amihez foghatót nem igen láttam még. Éjjel-nappal az ürülékben kell közlekednie az itt lakóknak, a lépcsőházakat nem lehet bezárni még éjszakára sem. A hajnali 4 óráig tartó dübörgő zene, a részegek randalírozása, a dulakodások és minden, ami részegen elkövethető. Csak az elmúlt héten hét alkalommal kértem rendőri segítséget az elviselhetetlen és minősíthetetlen zaj és az ott történő, történt dolgok miatt. „Természetesen” nem történik semmi, mert én mint dolgozó, adófizető, esetleg pihenni vágyó polgár nem igen számítok. A bádogtetős kocsma üzemeltetője elég sokat fizet a fennmaradásért. Jó haszon! Csak kérdem: milyen Európai Uniós mérce szerint van, lehet lakóudvarban(!) nem egy, de kettő lármázó, dübörgő - minek is nevezzem - „iszolda”? (…)”

"Látni kellene"

„Ezenkívül, a nappalokat súlyosbítja egy, az udvarban működő ,,áruda”, ahová a fene tudja honnan szerzett elektronikai kisebb-nagyobb berendezéseket hozzák-viszik, adják-veszik!” - folytatja levelét Olvasónk. „Hogy kik? Azt hiszem látni kellene! A MIK Zrt-t, érdekli-e, vagy tudomással bír-e erről? Hiszen a tulajdonukról van szó! Minden nap a szétturkált szemétkupacokon kell átvergődnie az ott élőknek, akik fizetik a meghatározott mértékű szemétszállítási díjat. Nem úgy a főutcai boltok (…), ahonnan a rengeteg papír doboz, egyéb szemét, és göngyöleg itt landol! Kíváncsi vagyok, hogy a rövidesen megnyíló … szemete is itt fog-e gyűlni? És, hogy hátul, az udvarban ottfelejtett földszintes épületben tanyázó hajléktalanok milyen felfordulást rendeznek majd. A belváros így fest. Tessék megnézni az udvart éjjel és nappal. A diadalívek árnyékában ez történik. A képviselőnek többször, és sokan elmondták, de semmi... (...) Végezetül megemlítem, hogy az udvarban, azaz közterületen áll igen régóta egy roncs lakókocsi is. Csak úgy!”


A helyszínen
Valószínűleg rossz időpontot választottunk a bejárásra, azonban szerdán délelőtt a helyszínen járva leginkább a szakadó eső okozott problémát az udvaron közlekedésben, így sem a szemétkupacokkal, sem hőzöngő részegekkel nem akadtunk össze. Az „elektromos mini bazár” ugyanakkor üzemelt, és az egykor valószínűleg szebb napokat látott lakókocsit is verte a májusi zivatar. Olvasónk levelét továbbítottuk Dr. Simon Gábor képviselőnek, a MIK Zrt-nek és a Miskolci Közterület-felügyeletnek. Az illetékesek válaszait természetesen közölni fogjuk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában