Helyi közélet

2010.04.11. 14:25

Valamivel az országos átlag alatt

<p>Kora délutánig különösebb említésre méltó esemény nélkül zajlik az országgyűlési képviselőválasztás Ózdon, valamint a környező falvakban.</p>

Az 5. számú választókerületben délelőtt 11 óráig a szavazásra jogosult állampolgárok 23 százaléka jelent meg, ez valamivel elmarad az országos átlagtól. A választási irodán megtudtuk: szombaton érkeztek bejelentések a kampánycsend megsértésével kapcsolatban, ezeket természetesen megvizsgálja majd a Választási Bizottság. Olyan nem hivatalos hírek is eljutottak hozzánk, hogy Ózdon szervezett körülmények között, csoportosan viszik az embereket szavazni, erről állítólag képi bizonyítékokkal is rendelkeznek a bejelentők.

A környező falvakban minden rendben zajlik. Borsodnádasdon, Járdánházán és Borsodszentgyörgy is jártunk, ezeken a helyeken a zökkenőmentesen telik a mai nap. Találkoztunk egy írni, olvasni nem tudó asszonnyal is, neki segítséget nyújtottak a szavazóbizottság tagjai, egyenként felolvasták neki a lapon szerepelő pártokat és jelölteket. Ennek köszönhetően aztán dönteni tudott, hogy kire voksoljon az idős nő.  

7397 - Borsodnádasd, első szavazó
7407 - Járdánháza
7414 - Sorbanállás Járdánházán
7422 - Ózd, Petőfi úti szavazókör
7417 - Borsodszentgyörgy szavazás

 

Marosréti Ervin

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában