Helyi közélet

2010.03.31. 12:55

Nézőpont: Miért ennyi a gázszámlám?

<p><em>Cseppet sem csodálkozom azon, hogy a gáz árának vagy a gázszámla végösszegének emelkedése meglehetősen érzékenyen érinti az embereket</em>. <strong>Hegyi Erika jegyzete.</strong></p>

A havi rezsiköltségnek ugyanis ez az a tétele, amely sok családnak mára szinte elviselhetetlen terhet jelent. Ezért nem csodálkozom azon sem, hogy sokan a gázfogyasztás szinte minden elemét szeretnék ellenőrizni, mert tudni akarják köbméterről köbméterre, megajoulról megajoulra, hogy a sárga csekken az az öt számjegyű végösszeg végül miből adódik össze.

Az ellenőrzés azonban nem túl könnyű. Először is, ahhoz, hogy a számlán minden sort értelmezhessünk, el kell fáradnunk az ügyfélszolgálatra egy hozzáértő szakember segítségét kérni. Aztán ha meg is értettünk mindent, itt van a következő probléma. A fogyasztáson kívül honnan tudjuk, valós-e az a szám, amit fűtőértékként tüntet fel a szolgáltató. Fűtőértéket mérni ugyanis nem könnyű. Mármint nekünk, fogyasztóknak nem. Így igazából ellenőrizni sem tudjuk, hogy jogos-e az a nagy szám a csekken. Egyet tehetünk: fizetünk.

- Hegyi Erika -

Kapcsolódó cikk:

Köbméter és megajoul
Miskolc - Hogyan ellenőrizheti a fogyasztó a gáz fűtőértékét? Nem könnyű a feladat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában