Helyi közélet

2010.03.17. 15:14

Az elefánt majd megborotvál!

<p>Miskolc - Hazánk leghíresebb cirkuszdinasztiája immár 16 éve szórakoztatja a miskolci közönséget.</p>

A Magyar Nemzeti Cirkusz társulata magasra tette a mércét, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint Richter Flórián Arany-bohóc díja, melyet a cirkuszszakma Oscarjaként tartanak számon. E nívót elvárják szerződtetett számaikban szereplőktől is, s eme minőség biztosítja a közönség felhőtlen szórakozását az ország legszínvonalasabb utazó társulatának évről évre megújuló műsorai alatt. Nem lesz ez másként 2010-ben sem. Megyénk közönsége a március 18-i premieren talákozhat először az idei év főattrakcióival, a „Tiger Lady”-vel, Mr. Lorenz-zel és a Duo Nicellivel a Cora melletti területen felállított fűtött sátorban.

Új lovas produkció

Tiger Lady”, azaz Carmen Zander nemcsak légiesen karcsú alakjával bűvöli el a közönséget, hanem férfiakat is megszégyenítő bátorságával. A 36 éves idomárnő művészneve nem véletlen, hiszen a porondon fellépőtársai nem mások, mint bengáli tigrisek. A hatalmas, kétmázsás állatok, akiket Carmen négy hónapos koruk óta nevel, szinte házicicaként „dorombolnak” idomárjuk intésére.

– Az öt tigris (4 nőstény és egy hím) Carmen egyetlen intésére táncra perdül. Lesik minden szavát, s hagyják, hogy akár meg is lovagolja őket – mesélt a produkcióról Richter József cirkuszigazgató. – Flóriánék ismét újdonságokkal készülnek, de persze nem hagyják ki Arany-bohóc díjas számukat se – tért át a többi előadás részletezésére. – A nagy olasz nevettetőt, Mr. Lorenz-t is először köszönthetjük az országban, izgalmakról pedig nemcsak „Tiger Lady” gondoskodik. A Duo Nicelli a kupola alatt, egy forgó karusszelen mutatja be akrobata számát – folytatta. – Van azonban egy meglepetésünk is. Különleges borbély borotvál majd minden helyszínen egy vállalkozó kedvű nézőt – csigázott a direktor, aki végül elárulta: Szandra, a társulat elefántja a Cirkuszhercegnő című darabból ismert – s általa évekkel korábban már játszott – jelenettel csal majd mosolyt a nagyérdemű arcára. 


Információk
A premier előadás március 18-án, csütörtöktön látható délután 6 órától a Cora mellett felállított sátorban. Erre az előadásra az Észak-Magyarország előfizetői kedvezményes áron juthatnak el, az „Egyet fizet, kettőt kap!” akció keretében 6000 forint helyett 3000 forintért válthatják meg rá páros belépőjegyeiket. A kedvezményes jegyek az Észak-Magyarország ügyfélszolgálatán (Miskolc, Zsolcai kapu 3.) vásárolhatók meg. Hétköznapokon egy előadást láthatnak az érdeklődők 18 órától, míg hétvégén és ünnepnapokon 15 és 18 órától, az utolsó március 28-i műsorokra 11 és 15 órától várja a Magyar Nemzeti Cirkusz a közönséget.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában