Helyi közélet

2010.03.17. 12:15

Annyit fizessünk, amennyit parkolunk

<p>Miskolc - Két perccel lépte túl a kifizetett parkolási időt egyik olvasónk, mégis megbüntették.</p>

Szerinte ez azért nem jogos, mert, ha kevesebbet parkol, mint, amennyit kifizet, akkor meg nem kapja vissza a pénzét. Megkérdeztük erről Stefán Csabát, a Régió Park Kft. ügyvezető-igazgatóját.

Amennyiben valaki egyórás vagy annál több időre szóló parkolójegyet vesz, akkor 5 perccel lépheti túl a kifizetett időt – válaszolta. Hozzátette: olvasónk valószínű 20 perces jegyet vett. Mindenkinek saját felelőssége megsaccolni, hogy mennyi ideig parkol, ez a világon mindenhol így van – hangsúlyozta.

Percre pontosan

Stefán Csaba elmondta azt is, hogy van persze lehetőség arra is, hogy csak annyit fizessünk, amennyit parkolunk. Ezt, a mobiltelefonos módszert hazánkban elsőként Miskolcon vezették be, mára 25 város csatlakozott ehhez – tudtuk meg. Ez azt jelenti – magyarázta –, hogy az ügyfél a Régió Park Kft. irodájában befizet 3000 vagy 5000 forintot, és ezt leparkolhatja. Mobiltelefonon indítja el a parkolást és ugyanígy állítja le, így másodpercre annyit fizet, amennyit parkolt – mondta.

Amennyiben az autós nem akar előfizetni erre, akkor is fizetheti a parkolást mobiltelefonnal, de akkor a mobiltelefon-szolgáltató felé – mivel emeltdíjas sms-ről van szó – plusz 75 forintot kell befizetnie – tette hozzá.

ÉM/NSZR

Kapcsolódó cikkek:

Titkos parkoló működik Miskolcon?
„Titok övezi a város lassan legnagyobb parkolójának díjmentességét” – olvasható az Agorán.– A Búza téri buszpályaudvar(ok) területéről van szó”

2 perc 3900 Ft!
Küldjön hírt! rovatunkba érkezett az levél, melyben olvasónk megdöbbentő esetről számolt be!

"Kiverem a kezéből!" "Ne ütögessen!..."
Olvasónk videófelvételt készített, amint járó motorú autóját fotózták a parkolótársaság emberei Miskolcon, egy fizető parkolóban. Videó a helyszínről, avagy békésnek nehezen nevezhető közjáték: "igazolja magát", "kiverem a kezéből", "ne ütögessen"...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában