Helyi közélet

2010.02.11. 10:48

Nézőpont: Pókerarc és sárga csekk

<p>A magazinok fogyókúrás receptjeinek olvasottsági rekordját lassan, de biztosan megdöntik a hogyan spóroljunk még jobban rovatok. N. Szántó Rita jegyzete.</p>

Mióta ilyen nadrágszíj szorongatós időket élünk, gyakrabban nézegetjük a gáz-, a villany- és a vízóra számlapját. Sőt mostanában a kínaiul írodott közüzemi számlákat is tüzetesebben vizsgáljuk át. Nehezen emésztjük meg, hogy bizonyos szolgáltatásokért, akkor is fizetnünk kell, ha egy szemernyi energiát sem használtunk el. Az úgynevezett készenléti díj, erőművi támogatás, meg a különböző kalóriaszámítások szinte ellenőrizhetetlenek az egyszerű fogyasztók számára. De, sebaj visszavágunk ahol tudunk.

S persze, hogy tudunk, a kényszer leleményességre sarkal minket. Sajnos sok esetben olyanra is, ami életveszélyes, gondolok itt a gázlopásra. De többnyire – szerencsére – a kevésbé veszélyeset választjuk, megpróbálunk sakkozni a közüzemi sárga számlákkal. Mindössze annyi a dolgunk, hogy kifürkésszük a befizetési határidőket. S addig-addig halasztgatjuk, mígnem megkapjuk az első komoly felszólítást. A kamatmenteset. Majd pókerarccal, s kellő hidegvérrel tovább játszuk az ártatlan, szórakozott fogyasztót, amíg az overálos kikapcsolók meg nem jelennek. S akkor dezsentrimódra fizetünk. Ez az időhúzás akár ötven napot is jelenthet, ami egy esztendőben, az összes számlák esetében már jelentős. De ez a trükk egyetlen spór rovatban sem olvasható.

- N. Szántó Rita -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában