Helyi közélet

2010.02.01. 14:57

Miskolcon elmúlt a szmogveszély

<p>Miskolc - Ezúton is tájékoztatjuk a lakosságot, hogy az elmúlt napok időjárási változásai kapcsán megszűnt Miskolcon a szmogriadó tájékoztatási fokozata. - áll Miskolc város sajtóközleményében.</p>

 A mérési adatok azt mutatják, hogy a PM 10 (szálló por) szennyezettségi értékek a tájékoztatási (75 mikrogramm/m3), illetve az egészségügyi (50 mikrogramm/m3) alatt maradtak. A kedvező változás főként annak köszönhető, hogy a megélénkülő szél mellett jelentős mennyiségű hullott, amely megtisztította a város levegőjét. - olvasható - áll Miskolc város sajtóközleményében.


A hó „eltakarította” a szmogot

Az elmúlt napok időjárásának köszönhetően megszűnt Miskolcon a szmogriadó tájékoztatási fokozata. A mérési adatok azt mutatják, hogy a szálló por szennyezettségi értékek a tájékoztatási, illetve az egészségügyi szint alatt maradtak. A kedvező változás főként annak köszönhető, hogy a megélénkülő szél mellett jelentős mennyiségű hó hullott, amely megtisztította a város levegőjét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában