Helyi közélet

2009.01.06. 20:39

Másfél hónapig "nem lehet gáz" a TIGÁZ-nál

<p>Miskolc - Másfél hónapra elegendő földgáz rendelkezésre áll, ha nem lesz különösen hideg az idő - mondta az Észak-Magyarország kérdésére Győrösi Pál, a TIGÁZ Zrt. sajtószóvivője.</p>

Nincs ok aggodalomra a most Ukrajna felől érkező gázszállítás leállítása miatt, ha nem változik rendkívül hideggé a tél - mondta Győrösi Pál, a TIGÁZ Zrt. sajtószóvivője, amikor arról faggattuk: mi lesz most, hogy a Magyarországra érkező földgázvezeték csapját elzárták.

Mint megtudtuk, másfél hónapra elegendő tartalékkal rendelkeznek. Aggodalomra akkor lenne csupán ok, ha egy hónapot meghaladóan maradna zárva az import energiát szállító vezetéken lévő csap.

Kérdésünkre a szóvivő arról is beszélt, hogy szabadpiacon is lehet földgázt vásárolni, akár most is, amennyiben arra valakinek igénye van. Jelenleg két földgáz nagykereskedőtől lehet beszerezni a gáznemű energiát Magyarországon. A MOL-tól és az E.ON-tól.

Tájékoztatást kértünk arról is, hogy Borsod-Abaúj-Zemplénben hány földgázfelhasználó ügyfele van a TIGÁZ-nak. Kétszázezer ügyfélnek szolgáltatnak gázt megyénkben - hangzott a válasz.

 

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában