Helyi közélet

2009.01.07. 16:24

Korlátozás: TVK, AES, BorsodChem, járműjavító

<p>Tiszaújváros, Kazincbarcika, Miskolc - A szerda kora délután helyzet megyénk négy, a korlátozással érintett cégénél.</p>

A TVK Ipartelepét a korlátozás összevontan, egy csatlakozási pontként kezeli, beleértve az Ipartelepen működő TVK Erőművet is, ami a TVK számára gőzt és villamosenergiát termel. Az eddig elrendelt I-es és II-es fokozatú korlátozás a TVK termelését nem érintette. Pálffy Gábor, a TVK kommunikációs igazgatója válaszolta a fentieket arra a kérdésünkre, hogy a korlátozás miként érinti a céget.

Az AES Tisza Erőmű külső kapcsolatok vezetője, Balla László az alábbiakról informált tegnap délután: „A gázkorlátozás érintette az AES Tisza Erőművet, ezért az erőmű átállította tüzelőanyagát gázról olajra. Az erőmű biztonságosan üzemel.

Nagy mértékben, negatívan

A BorsodChem Zrt-t is megkérdeztük arról, hogy náluk mit jelent, milyen következményekkel jár a gázkorlátozás.

A következő közleményt adták ki:

„A BorsodChem Zrt. jelenleg minden vállalt (szerződéses) követelménynek megfelel. Termelésünk a lehető legalacsonyabb szinten folyik. A következő korlátozási fokozatok elrendelése – nagy mértékben – negatívan befolyásolja társaságunk működését.”

A szerda kora délutáni helyzet a MÁV-Tiszavas Járműjavító Kft-nél, ahol mintegy négyszázan dolgoznak: a cég gázfelhasználása normális időkben 950 köbméter/óra, amit – mivel a gázkorlátozás szempontjából a 2-es fokozatba tartoznak – 200-zal csökkenteni kényszerültek. (Azaz: 750 köbméter/óra jutott a cégnek.)

A kevesebb beérkező energia természetesen azzal jár, hogy ahol csak lehet, spórolnak: az irodákat és a műhelyeket temperálják, jóval hidegebb van a szükségesnél. Azzal, hogy több műhely munkáját kényszerűen felfüggesztették, az a cél, hogy az embereket ne kelljen kényszerszabadságra küldeni, átcsoportosítással oldják meg a foglalkoztatásukat. Tehervagonokat javít a miskolci cég – természetesen nem megfelelő műszaki állapotú kocsi nem kerül ki tőlük a forgalomba.

Kapcsolódó cikkek:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában