Helyi közélet

2008.11.06. 19:51

Edelényi kastély: kulturális központ lesz

<p>Edelény - A L Huillier-Coburg kastély kulturális-turisztikai hasznosításáról tartottak lakossági fórumot a Bódva-völgyi városban, ahol ismertették a csaknem háromszáz esztendővel ezelőtt épített komplexum rekonstrukciós tervét.&#160;<DIA alt="Edelényi kastély: kulturális központ lesz" height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Edel_nyi_kast_ly__kultur_lis_k_zpont_lesz/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Edelényi kastély: kulturális központ lesz" src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Elhangzott, hogy a 2,2 milliárdos projekt (valamint a kastélysziget körüli holtág helyreállítására elnyert 130 millió forint) haszonélvezője a térség lesz, hiszen az egyedi értéket képviselő műemlékegyüttest várhatóan tízezrek keresik majd fel. A támogatói szerződés megkötésére még az idén sor kerül, a kivitelezési munkálatokat pedig tavasszal indítják. A Műemlékek Nemzeti Gondnokságának képviselői – a Gúr Nándor és Molnár Oszkár országgyűlési képviselők, a kistérség polgármesterei, a tervezők és az érdeklődők jelenlétében – már a kastély majdani funkcióiról is szóltak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában