Helyi közélet

2008.10.14. 15:43

Száz évesen az Északot olvassa

<p>Miskolc - Századik születésnapján Kocsis Mátyást köszöntötték kedd délután Miskolcon. A bensőséges hangulatú családi ünnepséget a Fagyöngy vendéglőben tartották.&#160;<DIA alt="Kocsis Mátyás száz éves lett 2008.10.14." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Kocsis_M_ty_s_sz_z__ves_lett_2008_10_14_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Kocsis Mátyás száz éves lett 2008.10.14." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

A korához képest jó egészségnek örvendő Matyi bácsi a Kocsis család kilencedik gyermekeként 1908. október 14-én látta meg a napvilágot. Ipari iskolát végzett, szabóságnál helyezkedett el, aztán dolgozott csipkegyárban és autójavítóban is. Három gyereke született, öt unokája és kilenc dédunokája van.

Napjainkban is érdeklődik a világ dolgai iránt, gyakran nézi a televíziót, különösen a Híradót szereti. Rendszeresen tesz kerti sétákat, kutyáját saját maga eteti. Büszkén említette, hogy naponta olvassa az Észak-Magyarországot, lapunkból tájékozódik a sportvilág dolgairól és az eredményeket meg is jegyzi! Mosolyogva beszélt a hosszú élet titkáról: kerülte a káros szenvedélyeket, sok gyümölcsöt és tejterméket fogyasztott. Izgalommal várta századik születésnapját, nagyon készült a kivételes ünnepre, amelyen családtagjai elhalmozták ajdándékokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában