Helyi közélet

2008.10.16. 17:57

Pénteken nyit az avasi Tesco

<p>Miskolc - Új formátumú hirpermarkettel gazdagodott Miskolc, a péntek reggel 8 órakor megnyíló avasi-hejőcsabai Tescóval. A közel 120 munkahelyet teremtő áruház a 83. a Tesco hipermarketek sorában.</p>

Az egykori Cementipari Gépjavító helyén kialakított áruház 3 ezer négyzetméteres eladótérrel, mintegy 30 ezer féle termékkel és folyamatos nyitva tartással várja a vásárlókat.

Mint megtudtuk, az Avas alján felépült áruház azon törekvés első képviselője, mely egy új irányt fémjelez a Tesco életében, hiszen mind külsőleg, mind pedig belsőleg eltér a megszokottól. A külső bér-üzletsor kialakítása, a belső vásárlótérben korszerű belsőépítészeti megoldások alkalmazása egyaránt azt a célt szolgálja, hogy kellemessé tegye a vásárlást. A környezettudatosság jegyében a Tesco igyekszik a környezet védelmét szolgáló technológiákat alkalmazni, többek között napenergiát hasznosító megoldásokkal látták el az áruházat, ami révén közel 10 sazázalékkal kevesebb energia-felhasználás és mintegy 15 százalékkal kisebb CO2-kibocsátás jellemzi egy „hagyományos” társához képest.

Legalább ilyen fontosnak tartják a társaságnál az áruházak környezetében élők segítését, így a nyitás kapcsán 500 ezer forintos adománnyal támogatják az Egyesített Bölcsöde és Egészségügyi Szolgálat „Biztos Kezdet” programját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában