Helyi közélet

2008.10.02. 08:40

Feloszlott a dámóci önkormányzat

<p>Dámóc - A dámóci képviselők közül négyen úgy döntöttek, a jelenlegi felállásban nem folytatják tovább a munkájukat, ezért feloszlott a helyi testület. A szavazás végeredménye 4-1 volt a feloszlatást kezdeményezők javára.</p>

Információink szerint egyedül a polgármester, Szajkó János szavazott a javaslat ellen.

Sipos Zoltánné körjegyzőtől megtudtuk, a helyi választási bizottságnak harminc napja van arra, hogy kiírja az időközi választásokat, amelyen új polgármestert és testületet fognak választani. Az időközi választást a hatályos jogszabályok szerint kilencven napon belül kell megtartani, ezért még ebben az évben ismét lesz Dámócnak működőképes önkormányzata. Az időközi választás mintegy 300 ezer forintjába kerül majd az önkormányzatnak.

Az időközi választásig az összesen hat tagú dámóci önkormányzat ellátja a feladatait. Információink szerint a feloszlatást kezdeményező képviselők azzal indokolták döntésüket, hogy megítélésük szerint nem sikerült teljesíteni azokat a vállalásaikat, amelyet a választási kampány idején tettek és az önkormányzat is nagyon nehéz anyagi helyzetben van.

-bg-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában