Helyi közélet

2008.09.06. 10:02

Mélyen áron alul adták magánkézbe az életveszélyessé vált épületeket

<p>Miskolc - A magyar államot több száz milliós kár érte amikor még 1991-ben magánkézbe adta a miskolci belvárosi vendéglátóhelyek egy részét, ráadásul az épületeket azóta sem újították fel, és több közülük életveszélyessé vált.</p>

A Miskolci Vendéglátóipari Vállalat 1991 decemberében közös vállalatot hozott létre Bruno Bigatton olasz fagylaltossal. A vállalat apportként vitte be ingatlanainak egy részét, míg az olasz készpénzt tett a közösbe. A szerződésben vállalta, hogy felújítja, és tovább üzemelteti a vendéglátóhelyeket, ám határidőt erre nem jelöltek meg. Az önkormányzat ugyan felújíttatott néhány magántulajdonban lévő épületet, és kiszámlázta a költségeket, de a nyolcvan-száz éve épült miskolci, főutcai házak közül sokhoz évtizedek óta hozzá sem nyúltak. A lap szerint ennek következménye volt, hogy Miskolc belvárosában egy házról leszakadó kőbábu kioltotta egy járókelő életét, míg pénteken egy 40-szer 40 centiméteres faldarab zuhant a járdára, ahol szerencsére nem történt tragédia. - írja szombati számában a Napi Ász.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában