Helyi közélet

2008.09.30. 16:15

Miskolci cserediákok: Egy tanév külföldön

<p>Miskolc -Az AFS Nemzetközi Diákcsere Alapítvány tartott tájékoztatást szülőknek és diákoknak Miskolcon a Földes Ferenc Gimnáziumban az elmúlt héten.</p>

Az AFS Nemzetközi Diákcsere Alapítvány tartott tájékoztatást szülőknek és diákoknak Miskolcon a Földes Ferenc Gimnáziumban az elmúlt héten. Mint Veres Pál igazgatótól megtudtuk, az AFS hosszú évek óta foglalkozik diákcsereprogramokkal és interkulturális kapcsolatok ápolásával. Az érdeklődők arról kaphattak információkat, milyen feltételekkel tanulhatnak külföldön magyar diákok.

Az AFS diákcsereprogramjában részt vevő tanulók mesélték el élményeiket, és olyan külföldi diákok is jelen voltak, akik jelenleg cserediákként tartózkodnak Miskolcon. Egyetlen bánata van az AFS vezetőjének, Miklós Anettnek: kevés a miskolci fogadószülő, akik vállalnák, hogy egy éven keresztül vendégül látnak egy külföldi diákot. Pedig a vendéglátás is kiváló lehetősége a nyelvtanulásnak, mutatott rá Veres Pál.

Minden tudnivaló az AFS honlapján: www.afs.hu



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában