Helyi közélet

2008.09.26. 10:45

Mi épül a miskolci parkban?

<p>A volt Szikra mozival szembeni parkban valamit építenek. Jelezte lapunknak egyik olvasónk, aki így fogalmazott: az építmény valami förmedvény.</p>

Mi utánajártunk, illetve előkerestünk egy korábbi közgyűlési tudósítást, amelyben szó volt arról,hogy mi legyen a Torontáli utcai parkban. Ebből idézünk:„A 9. napirendi pont köztéri szobrok felállításáról szólt. Mindkét szoborhoz országos pályázaton nyert pénzt Miskolc, amelybe önkormányzati pénzzel is beszáll. A Torontáli utca elején, a Görög-Magyar Barátság téren áll majd Szabó Virág emlékműve, ami egy dór oszlopot formáz.

A görög kisebbség kezdeményezte a szobor felállítását, emlékezve-emlékeztetve arra, hogy a második világháború után Miskolc is befogadott görög menekülteket, akiknek éppen ott alakult ki kolóniájuk. Az alkotás avatója a görögök nemzeti ünnepén, október 28-án lesz. A másik alkotás Varga Éva Vasfű című szobra, ami a Miskolci Galéria udvarán fog állni.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában