Helyi közélet

2008.05.21. 08:17

Ki érti ezt?

<p>Akár matematika érettségi tétel is lehetne a jövőben, hogy a diákok számolják ki, hogyan szerezhetik meg legkönnyebben a felvételihez szükséges pontokat.<STRONG> N. Szántó Rita jegyzete.</STRONG></p>

Ez azonban annyira bonyolult – a jelenlegi kétszintű érettségi rendszer alapján –, hogy félő, sokan megbuknának. Ezért nincs is ilyen feladat a tételek között. Van viszont előtte, míg a diák, a tanár, a szülő – jó esetben együtt – eldöntik, mi is lenne jó.

Ez persze csak a megmérettetés után derül, derülhet ki. Amikor megvan az eredmény, és a diák kezében tartja a sikeres érettségi bizonyítványt. Akkor bizton mondhatja, hogy jól választott, vagy sem.

A pedagógusok szerint azonban a szaktráca nem választott jól, amikor bevezette a kétszintű érettségit. Ez már szinte biztosan látszik. Olyannyira biztosan, hogy erre a minisztériumban is rájöttek, és tervezik a változtatást. Hogy mit és mikor? Még senki nem tudja.

Addig is marad a mostani rendszer. Lassan vége az idei érettségi szezonnak. Reménykedhetünk, hogy jövőre jobb lesz, vagy legalábbis addigra jobban megértjük. És reménykedhetünk abban, hogy a közeljövőben nem a megfelelő érettségi kiválasztása lesz a legnehezebb feladat a végzős diákok számára.

- N. Szántó Rita -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában