Helyi közélet

2008.05.20. 14:19

"Barcikára bízták a döntést"

<p>Kazincbarcika - Segítene a megyei önkormányzat a kazincbarcikai kórháznak. Ezt adtuk hírül a múlt hét pénteken, két nappal a helyi népszavazás előtt.</p>

Dr. Ódor Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke lapunknak akkor azt nyilatkozta a szavazás várható eredményéről: a megyei önkormányzat mindkét esetben segíthet, az elsőben elvenné a városról a nem kívánt feladatot, a másodikban pedig megmentené az intézményt a nem kívánt magánosítástól.

A vasárnapi népszavazás érvénytelen lett. Ezután kérdeztük újra dr. Ódor Ferencet, kíván-e a megyei önkormányzat segíteni? „A választók úgy döntöttek, hogy a barcikai önkormányzatra bízzák a döntést. Amennyiben a város üzemelteti tovább az intézményt, akkor a megyei kórház szívesen felajánlja segítségét. Dr. Trencsényi Erzsébet, a barcikai kórház igazgatója tapasztalt szakember, de kórház-üzemeltetési és orvosi gyakorlattal rendelkező szakemberek segíthetnék a gyógyítás színvonalának emelését, és a rentábilis gazdasági működés elérését.”
A kórház befektetői pályázatára 3 jelentkező volt közülük az egyik, a megyei kórház. Korábban a megyei elnök elmondta: Kazincbarcikának tárgyalásokat kellett volna kezdeményezni a megyei önkormányzattal, de ezt nem tették meg.

Nem lehetett volna fordítva, azaz, a megye ajánlja fel segítségét a barcikai önkormányzatnak? – tettük fel a kérdést a megyei elnöknek. A válasz: "Mi ezt megtettük, amikor benyújtottuk a pályázatunkat."

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában