Helyi közélet

2008.05.14. 17:34

Anyák, csecsemők, gyermekek védelmében

<p>Miskolc - Négy év kihagyás után ismét volt anya-, csecsemő- és nővédelmi értekezlet Miskolcon. Dr. Berkő Péter megyei szülész nőgyógyász szakfőorvos országosan kiemelkedően jónak nevezte a MEK Semmebeli szülészetének munkáját, eredményeit.</p>

Az értekezleten megjelent szülész-nőgyógyászok, gyermekgyógyászok, háziorvosok és védőnők előtt dr. Hardonyi András, a MEK, dr. Stunya Edina városi gyermekgyógyász szakfőorvos, Árvainé Egri Csilla kistérségi, valamint Pfaff Bélánémiskolci vezető védőnő elemezték a város és vonzáskörzete 2007. évi anya-csecsemő- és gyermekvédelmi munkáját.

Dr. Berkő Péter, a megyei kórház osztályvezető főorvosa, megyei szülész nőgyógyász szakfőorvos pedig, miután országosan kiemelkedően jónak nevezte a MEK Semmelweisbeli szülészetének eredményeit, az egész megyére vonatkozóan adott áttekintést.

Többek között kiderült, hogy tavaly az összes terhesség 31 százalékának művi abortusszal vetettek véget, holott a megelőzésnek számos lehetősége adott.

Felhívta arra is a figyelmet, hogy vidéken a települések 50-60 százalékában az orvosok nem tartják meg a törvény által rájuk kötelezettségül rótt heti 2 terhestanácsadást, az ÁNTSZ ezt nem ellenőrzi, következésképp nem is szankcionálja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában